Žádné alergie!

Ekzém patří do kategorie poměrně běžných kožních onemocnění a je chronickým zánětem horní vrstvy kůže, která má neuro-alergickou povahu.

Onemocnění je charakterizováno přítomností pahorků, jakož i pláčem kůže, stejně jako velmi trvalým průběhem, na jehož základě musí být léčba ekzémů na rukou a prstech u každého pacienta komplexní a osobní.

  • Použití hormonálních mastí na ekzémy na rukou
  • Použití nehormonálních léků
  • Charakterizace některých hormonálních a nehormonálních mastí
  • Hormonální mast
  • Nehormonální produkty

Pro vyléčení ekzémů na rukou, prstech, je nutné použít vnější masti na hormonální nebo nehormonální bázi, o kterých budeme v tomto článku hovořit, více o dalších metodách léčby ekzémů na rukou zde.

Tato skupina produktů se již dlouho úspěšně používá k léčbě zánětlivých kožních patologií.

Všechny kortikosteroidní masti lze rozdělit do následujících podkategorií:

  1. Mast se slabým účinkem - vhodné pro léčbu dermatitidy na rukou, prstech nebo nohou u dětí do 3 let, lze ji použít i v případě ekzematózní dermatitidy krku a obličeje, při léčbě těhotných žen a žen a v období kojení. mast 0,5%, hydrokortisonový krém "Lokid".
  2. Mírné léky - používané v případě neúčinnosti předchozí kategorie, s těžším zánětem, v případě ekzému křečových nohou Příklady: Afloderm, Dexamethasone 0,05%.
  3. Silné prostředky - jmenované v závažných případech ekzémů, když se objeví sekundární infekce Příklady: Advantan, Sinalar.
  4. Nejsilnější léky se používají v případě úplné neúčinnosti všech předchozích mastí, zejména pro ekzémy kůže chodidel a prstů. Příklady: Galcinonid, Dermoveit.

Nehormonální léky nemají menší účinek než kortikosteroidy. Na rozdíl od hormonálních mastí mají také méně vedlejších účinků a kontraindikací a nepotřebují si užívat přestávky.

Nevýhody této kategorie mají malý účinek v závažných případech ekzému a měly by být používány častěji než hormonální léky.

Tato skupina fondů zahrnuje:

Pokud je dermatitida doprovázena plísňovou nebo bakteriální infekcí, jsou navíc předepsány Losterin a Exoderil.

Pak se podíváme na nejběžnější mast z každé kategorie.

Pomáhá také snižovat vylučování exsudátu, což pomáhá zbavit se toxinů a přispívá k efektivnější léčbě. Ujistěte se, že přestávku po 2 týdnech léku

  • Advantan - indikován k léčbě suchého ekzému. Stabilní výsledek lze pozorovat po několika měsících užívání (odstranění kůže a loupání kůže). Postupem času, díky "Advantan", jsou mrtvé částice kůže nahrazeny zdravou tkání.
  • Soderm je velmi silný hormonální lék, má vysokou aktivitu kortikosteroidů, pomáhá se zbavit i křečových ekzémů. Mast rychle eliminuje svědění kůže, bolest a zlepšuje vzhled postižené oblasti. Přípravek Soderm nemohou užívat pacienti, kteří trpí akné nebo jinými kožními patologiemi.
  • Také by vás mohlo zajímat:

    1. Kandidóza u mužů - příčiny, příznaky, léčba, dieta, zde.
    2. Co teď jíst s lupénkou? Nejoblíbenější dieta Pagano v tabulkách
    3. Dalším útokem pro člověka je pityriasis (multi-color) versicolor, co jsou léky pro léčbu
      http://idermatolog.net/boleznikogi/gribkovie-zabolevania/otrubevidniy-lishay-preparaty.html
    • Dermasan je účinná masti, ale pomáhá pouze na začátku onemocnění nebo v mírných případech dermatitidy. Až do konce neznámých vedlejších účinků masti. Lékaři nedoporučují použití přípravku "Dermasan" během těhotenství a kojení, stejně jako u pacientů s vysokým prahem alergické citlivosti.
    • Kožní čepice - má antifungální, antimikrobiální a antialergické účinky, je velmi účinná v případě ekzému. Používá se v případě suchého ekzému. Neexistují žádné vedlejší účinky přípravku Skin Cap, takže je lze aplikovat na všechny kategorie pacientů.
    • Aurobin projevuje účinek pouze v počátečních stadiích onemocnění. Prostředky dobře obnovují poškozené kůže, podporují hojení trhlin v kůži rukou nebo nohou.

    Lidová mast na ekzémy

    Při léčbě ekzémů mají vedle lékové terapie dobrý účinek a tradiční metody léčby.

    Dále se podíváme na několik populárních receptů:

    Jaký je nejlepší způsob, jak léčit ekzém?

    Ekzém je poměrně obtížné léčit, jeho účinnost závisí na správně vybraných lécích. Aby ošetřující lékař správně vybral potřebný prostředek nápravy, je nutné stanovit přesnou příčinu výskytu této patologie a její povahu.

    V průběhu léčby je velmi důležité jíst správně a dodržovat pravidla osobní hygieny, aby bylo splněno vše, co lékař uvedl. Existují i ​​jiné metody léčby ekzému, o kterých si můžete přečíst zde.

    Dobrý den všichni! Úspěšně jsem se zotavil z ekzémů na mých rukou, chci vyprávět svůj příběh, abych pomohl těm, pro něž se ekzém stal trápením, do té míry, že je již nepochopitelný, pokud někdy prošel nebo ne. Všechno to začalo tím, že jakmile jsem silně ztuhl ruce a praskly, objevil se ekzém. Tomu jsem nevěnoval pozornost, pak se ekzém vyvinul do chronického stavu. Objevila se a zmizela, zhoršila se v zimě av létě, v závislosti na zimě a

    Několik let jsem strávil spoustou peněz na aerosolovém víčku (všech těch pár let to byl on, kdo mi pomáhal, pak přestal pomáhat také). Jakmile se zhoršila do takové míry, že všechny lokty, ruce na ruce, část hrudníku a špičky uší byly pokryty touto špínou. A tentokrát, když jsem zastřelil koženou čepičku, pokračoval jsem v životě s příchozím a odcházejícím ekzémem. O pět let později (v roce 2014) tam byl cín, zhoršení šlo tak, že ekzém vyléval na obličej a na dlaně, což se nikdy předtím nestalo. Ruce se proměnily v pevnou ránu, nebylo možné jít do práce, nebylo možné jen ohnout ruku - kůže se okamžitě zlomila. V zoufalství jsem běžel k TSNIKVI (), protože Četl jsem, že je to nejlepší dermatologické centrum (ošetřoval jsem Kosorukovou I.M., na příjmení si vzpomínám o 100%, nejsem si jistý svým mecenášským jménem). Prováděla řadu testů a na základě jejich výsledků mi byla předepsána jednoduchá, ale účinná léčba: injekce glukonátu vápenatého, několik různých krémů (hlavně jsem použil dermatov), ​​hypoalergenní dieta.

    Teď téměř nejdůležitější část mého příběhu. Splnění jejích doporučení o 70% (I injekci injekce, ale špatně následoval dietu a masti) jsem vyléčil všechno po 2 týdnech, můj život se zdálo být lepší. VUT v Brně. Jasně mi řekla, že hlavní věcí při léčbě ekzémů je dlouhá návaznost na hypoalergenní dietu, až několik měsíců. Tohle jsem s jasným svědomím skóroval, za měsíc jsem opět začal trpět, velmi silný. Ještě jednou, CNI, téměř stejné zacházení, plus injekce thiosíranu sodného, ​​opět vítězství, opět varování o dietě, opět mě ignoroval. Třetí relaps v měsíci, obvykle cín, je nemožné podívat se do rukou. Ještě jednou, CNI, ale teď jsem seděl smutný a klidný ve stejnou dobu - Věděl jsem, že se to nestane znovu. Již potřetí byl k injekcím přidán silný hormon (neuvádím konkrétně jméno, protože to musí být prováděno přesně podle lékařského předpisu), nevrátil jsem se k TSNIKVI, začal jsem dělat to, co mi bylo řečeno od samého začátku, a Vrátil jsem se.

    Nejdůležitější část příběhu, stručné závěry a doporučení:

    1) Ekzém je celosvětově způsoben vnitřními příčinami, poruchami imunitního systému, globálním struskováním, metabolickými poruchami, predispozicí k alergickým reakcím a

    2) Aby se ekzém objevil v celé své kráse, je nutný vnější tlak: alergen, silný stres, nemoc, nepříznivé faktory (např. Omrzliny jako moje).

    3) Pokud se objeví ekzém, budeme jednat jednoduše: jdeme k normálnímu lékaři, abychom odstranili vnější příznaky (ty hnusné vyrážky). Nejčastěji to bude komplexní léčba, něco antialergického, podmíněně Zyrtec, glukonátové injekce, masti, doporučení, aby se nemuseli bát, nejíst všechno).

    4) I bez čekání na návštěvu u doktora si sedneme na normální hypoalergenní dietu, ve skutečnosti se nespoléháme na injekce a masti. I dieta 4 měsíce po posledním relapsu, jíst pouze pohanka, těstoviny (vzácné), zelené ovoce a zelenina, tvaroh, kefír, nějaký chléb, sýr, vařené kuře). Žádné mléko, čokoláda, koření, džusy, cola, buchty a další kecy. Vyhnula jsem se všemu, kde v kompozici byla barviva, konzervanty, eshki, atd. Chemie.

    5) Pokud je to možné, vyloučte všechny dráždivé látky ze svého života: stresy, alergeny (pokud máte pro vás vyslovené alergeny), vše, co přispívá k ekzému a provokuje - teplá sprcha, spalování vody, chůze bez rukavic v zimě, suchost v místnosti a atd.

    6) Když ekzémy projdou, a to bude určitě projít 2-3 týdny, pokud děláte, co je řečeno výše, budeme i nadále žít plný život, ale ne relaxovat: zdravého životního stylu, po dietě, tím déle, tím lépe, vyhneme se všem provokativní.

    7) Pamatujte, že všechny tyto nádherné masti, kožní boxy, hormonální, steroidy, bylinné infuze, heřmánkové a škrobové koupele, mluvčí, zázračné obklady s močí dětí a

    nevyléčí ekzém, odejmou vnější symptomy, můžete je rozmazat šílenstvím, užívat si dočasného účinku, ale všechno bude zbytečné, ekzém nezmizí. Hlavní věcí při léčbě ekzémů je očištění těla, není náhodou, že na YouTube a na internetu je mnoho informací, že se lidé zotavili z dlouhodobého ekzému hloupě po dietě (dost přísné), někdo pomohl syrovým potravinám (tj. Dietě, ovoce a zeleniny). Navíc, nedávno jsem se dozvěděl, že přítel mých známých trpěl také dlouho s tvrdým ekzémem, byl vyléčen dietou.

    8) Teď jedím všechno, občas, když jsem se opil na nějaké ošklivé věci (např. Balíček žetonů, Coca-Cola a něco ostrého navíc), objeví se na mých rukou několik malých bublinkových varování, okamžitě jsem se zbavil stravy nechutné a vše prochází okamžitě.

    Omlouvám se za to, že jsem to napsal, ale ve dvou slovech bylo těžké to popsat. Nyní je mé svědomí jasné, napsal jsem, abych splnil svou karmickou povinnost - pomoci těm, kteří už zoufalí a nevědí, jak se s tím vypořádat.

    Přidáno: 24.09.2015 v 12:45

    Ekzém je dermatologické onemocnění neinfekčního původu. Onemocnění má tři hlavní fáze vývoje (akutní, subakutní, chronické), stejně jako několik typů (mikrobiální, tylotická, dishydrotická, seboroická).

    Nejlepší nehormonální lék na ekzém je považován za Recseminův gel. O něm můžete pro tělo v článku.

    K odstranění příznaků onemocnění se používají různé léky a léky. Nejčastěji, zejména v raných fázích, se aplikuje mast. Lékaři mohou předepisovat jako hormonální drogy a léky na přírodní rostlinné bázi.

    Jaký druh masti k léčbě ekzémů? Dermoveit, lokální glukokortikosteroid, by měl být odkazován na nejběžnější léky. Jedná se o poměrně dobrou silnou mast na ekzémy, protože může rychle odstranit zánět, svědění a pálení. Hlavní účinnou látkou je klobetasol propionát. K preferenčním vlastnostem patří také eliminace exsudátu. Nástroj je schopen inhibovat alergické projevy. Pomocí této masti proti ekzému, můžete velmi rychle zbavit se hlavních příznaků nemoci.

    Která mast pomáhá nejlépe s ekzémy? Analogem Dermowate je Galcinonid. Léčí lék kortikosteroidy širokého spektra aktivity. Lék eliminuje zánět kůže. Má výrazný analgetický účinek. Je jmenována krátkými kurzy. Prodává se v lékárnách pouze na předpis dermatologa.

    Dermoveit a Galcinonid jsou nejúčinnější a poměrně silné mast na kůži pro ekzémy na rukou, prstech, dlaních, nohou a nohou. Navzdory jejich převládajícímu působení se používají krátce, protože tělo se používá a terapeutický účinek je vyrovnán. Určeno, když jiné nástroje nepomohou.

    Neexistují méně účinné silné masti na ekzémy, jejichž seznam může pokračovat s následujícími léky:

    • Reczemin - klinické studie přípravku Reczemin krém prováděný na základě dermatologických klinik v Moskvě v roce 2016. V 19 zemích světa je tento lék již používán. Výhody Reczemin krém: nezpůsobuje závislost při dlouhodobé aplikaci na postiženou kůži, nevede k hormonálnímu narušení, nemá žádné vedlejší účinky, a proto nezhoršuje průběh nemoci a nevede ke komplikacím, eliminuje příčiny, zabraňuje šíření lézí do nových částí, neobsahuje agresivní syntetické komponenty, má přijatelnou cenu. Reczemin krém se liší od jiných mastí a krémů, které obsahují syntetické přísady. To je naprosto přirozený lék. Složení krém Rekzemin zahrnuje vzácné léčivé rostliny a užitečné přírodní složky, které pracují společně, plně obnovit kůži, hojení ran, odstranění svědění a pálení: dusičnany stříbrné, kmenové buňky japonské Sophora, Dacreodeses olej, Clotrimazol.
    • Sinalar Jedná se o silně působící kortikosteroid. Hlavní účinnou látkou je acetonid fluocinolonu. Na postiženou kůži se aplikuje ráno a večer tenkou vrstvou. Jak mazat ekzémy kromě Sinalar? Na základě acetonidu fluocinolonu se vyrábí řada dalších léků - Flukort, Localin, Topiklin.
    • Advantan. Syntetický steroid na bázi methylprednisolonu aceponátu, který poskytuje dobrou léčbu. Mast Advantan inhibuje alergické projevy a reakce, které jsou spojeny se zvýšenou buněčnou proliferací (polyferéza). V důsledku vlivu přípravku Advantan příznaky nemoci zmizí - otok, zánět, podrážděnost a bolestivost kůže, svědění.
    • Soderm. Silně působící kortikosteroid. Léčivou látkou je betamethason. Rychle zvládat svědění, zánět a bolest. Díky širokému spektru účinku eliminuje i křečový ekzém. Použijte lék by měl být každý druhý den. Nepoužívejte lék u pacientů s diagnózou akné, pyodermie, mykóz, otevřených vředů.

    Kromě silných fondů existují i ​​středně efektivní. Jsou jmenováni v dřívějších stadiích onemocnění, kdy se zánět začíná projevovat a další příznaky jsou málo výrazné. Jaký druh masti k použití pro ekzém v tomto případě? Lékaři doporučují následující léky:

    • Afloderm. Hormonální činidlo na bázi alklometason dipropionátu. Po několika aplikacích na nemocné kůži jsou okamžitě viditelná vylepšení. Afloderm má antialergické, anti-pruritické, antiproliferativní vlastnosti a dobře zmírňuje zánět.

    Chcete-li získat úplnou odpověď na otázku - co je nejlepší způsob, jak pomazat ekzém, musíte vyhledat pomoc od dermatologa. Teprve po důkladné diagnóze a sérii testů může předepsat adekvátní léčbu a určit, která mast z ekzému bude v tomto případě fungovat nejlépe.

    Dokonce i ta nejlepší mast na ekzémy s vlastní medikací nemusí dávat očekávaný terapeutický účinek, proto před použitím konkrétního přípravku potřebujete odpovídající radu od dermatologa.

    Mnoho odborníků rozlišuje Skin-Cap jako nejúčinnější lék. Lék pomáhá vyrovnat se s dermatologickým onemocněním, které je komplikováno infekcí. Nástroj má antibakteriální a protiplísňové účinky. Hlavní účinnou složkou je aktivovaný pyrithion zinku. Úspěšně ji používají pacienti, kteří nemají alergické reakce na léčivé látky. Je to také nejlepší mast na ekzém pro dítě starší než 1 rok.

    Rovněž je třeba uvést celestoderm-B. Jedná se o glukokortikosteroid s univerzálním účinkem na bázi betamethason valerátu. Má antialergické a protizánětlivé vlastnosti a také snižuje vaskulární permeabilitu.

    Jelikož je velmi často toto dermatologické onemocnění lokalizováno na kůži končetin, mnoho pacientů se ptá, která mast je vhodná pro ekzémy na nohou a pažích? Mezi nejúčinnější by mělo být uvedeno Salicylic, Zinc, Prednisolon, Triderm, Hydrokortison.

    Eplan - nejlepší mast na ekzémy, která se projevuje na obličeji, krku, břiše, ramenou. Skládá se z přírodních složek nehormonální povahy: glykolan, glycerin, triethylenglykol, ethylkarbitol. Má šetrný účinek na kůži. Má celou řadu vlastností (antibakteriální, hojení ran, antifungální a hydratační, zklidňující).

    Co jiného se léčí ekzém? Jaké masti jsou účinné? V akutních projevech nemoci nemusí být působení nehormonálních léků dostačující, pak musíte použít silnější drogy hormonálního původu. Jedním z těchto léků jsou mast Beloderm a Akriderm. Jedná se o analogy Celestoderm-B. Po použití je účinek patrný na druhý den. Aplikují se dvakrát denně.

    Pokud se nemoc projeví akutně, pak jsou nutné radikální prostředky k odstranění symptomů dermatologického onemocnění. To je důvod, proč lékaři předepisují hormonální mast na ekzém.

    Složení takových léčiv zahrnuje syntetické steroidní hormony, které mohou rychle zastavit zánět a přidružené symptomy (svědění, bolest, pálení, exsudativní procesy, suchá kůže) a také eliminovat podrážděnost horní epiteliální tkáně.

    Jednou z nevýhod používání hormonálních mastí je rychlá závislost a přítomnost dostatečného počtu vedlejších účinků, které budete muset v budoucnu bojovat. Proto jsou předepsány krátkodobé kurzy a pouze pod dohledem ošetřujícího dermatologa.

    Všechny lokální glukokortikosteroidy jsou rozděleny do 4 skupin - slabé, střední, silné a nejvyšší. Mezi nejúčinnější lokální hormonální léky patří: Soderm, Hydrocortisone, Prednisolone, Triderm, Sinaflan, Lorinden, Elidel, Dermoveit, Advantan, Aurobin.

    Nehormonální masti pro ekzémy se také účinně používají ke zmírnění symptomů onemocnění. Na rozdíl od hormonálních léků, nehormonální léky mohou být použity pro dlouhé kurzy, zatímco nepoškozují tělo.

    Mezi významné nedostatky je třeba poznamenat jejich nízkou účinnost u těžkých forem onemocnění a závažných exacerbací. V raných stadiích nemoci jsou nehormonální léky velmi účinné.

    Tyto lokální léky zahrnují následující masti: Naftalan, Dermasan, Panthenol, Skin-Cap, Tar, Zinek, Indomethacin, Vishnevsky, Ihtiolovaya, Sulfuric. Pokud je ekzém komplikován infekcí (plísňovou nebo bakteriální), používá se Losterin, Exoderil, Mikonazol a Clotrimazol.

    Jednou z nejoblíbenějších léčiv pro všechny druhy dermatologických onemocnění doprovázených hnisáním je Vishnevsky mast. Přípravek obsahuje práškový xeroform, březový dehet, ricinový olej. V ekzémech se Vishnevsky mast používá k odstranění související infekce. Je velmi účinný a byl předepsán dermatology více než 100 let. Má řadu vlastností: eliminuje svědění, bolest a drobné záněty. Má také antiseptický účinek.

    S ekzémy na rukou, Vishnevsky mast pomáhá eliminovat hnisavé infekce, edémy, váčky, ve kterých se hromadí velké množství exsudativní tekutiny.

    Tam je další lék - Liniment balsamico. Co je to? Liniment je nástroj, který má více tekuté konzistence. Je vhodné aplikovat na postiženou kůži. Tato konzistence se dosahuje přidáním velkého množství ricinového oleje (asi 94%). Jedinou nevýhodou tohoto přírodního léku je nepříjemný zvláštní zápach.

    Neméně účinnější, modernější lék je jejichtylová mast. Z ekzému se používá k odstranění příznaků nemoci. Hlavní účinnou látkou je jejichthyol.

    Lidské končetiny jsou často hlavním místem pro lokalizaci ložisek. Triderm je jedním z nejúčinnějších prostředků k odstranění akutních projevů tohoto dermatologického onemocnění. Patří do kategorie glukokortikosteroidů, jde o širokospektrální léčivo. Triderma obsahuje betamethason dipropionát, klotrimazol a gentamicin. Tyto látky poskytují antialergický a antipruritický účinek. Léčivo zmírňuje zánět, eliminuje exsudát, má antibakteriální účinek.

    Mast Triderm pro ekzémy na rukou a nohou se aplikuje ráno a večer. Průběh léčby je jeden měsíc. Realizováno v tubách 15 a 30 g.

    Jedním z nejúčinnějších léků na ekzém je salicylová mast. To je nehormonální lék. Hlavní účinnou látkou je kyselina salicylová. Salicylová mast na ekzém je předepisována v počátečních stadiích onemocnění. Jeho působení je zaměřeno na inhibici zánětlivého procesu a také na snížení sekrece mazových a potních žláz. Díky prostředkům se kůže stává elastickou.

    Podle recenzí, salicylová mast rychle poskytuje pozitivní účinek. Třetí den jeho užívání je podstatně zlepšen stav kůže, vymizí suchost a zarudnutí a svědění. Dermatologové jej doporučují pro profylaxi.

    Protože tento lokální lék má protizánětlivé, antimikrobiální účinky a účinky hojení ran, lékaři často předepisují zinkovou mast na ekzém. Recenze mnoha pacientů ji charakterizují jako účinnou a rychle působící látku. To je způsobeno působením hlavní účinné látky - oxidu zinečnatého. Tento nástroj odkazuje na nehormonální léky, takže není návykový a může být používán po dlouhou dobu.

    Počet žádostí a průběh léčby jsou čistě individuální. Ošetřující dermatolog určuje délku terapie v závislosti na složitosti průběhu onemocnění.

    Sulfurová mast se používá k léčbě tohoto dermatologického onemocnění. Týká se nehormonálních léků. Je založen na síře - látce, která způsobuje ochrannou reakci imunitních buněk kůže. Sulfurová mast na ekzém je předepsána ke zmírnění zánětu a bolesti. Nástroj přispívá k tvorbě bariéry, která brání patogenním mikroorganismům v dosažení bolestivé oblasti kůže, což zhoršuje průběh onemocnění.

    Používá se pro ekzémy komplikované plísňovými nebo bakteriálními infekcemi. Lék se aplikuje na postiženou kůži a třese po dobu 10 minut. Taková manipulace se provádí dvakrát denně. Zavedené léky do zkumavek o objemu 25 g.

    Klotrimazolová mast má široké spektrum účinku. Nástroj eliminuje plísňové infekce a zabraňuje rozvoji různých typů bakterií.

    Podle četných recenzí je ekzém klotrimazol jedním z nejlepších a rychle působících léků. Používá se v případech, kdy je k onemocnění připojena plísňová nebo bakteriální infekce.

    Realizuje se ve zkumavkách po 20 g. Nanáší se na povrch postižené kůže několikrát denně (2 nebo 3). Celý průběh léčby je asi 4 týdny.

    Klotrimazol musí předepisovat dermatolog, protože se mohou objevit vedlejší účinky (alergická dermatitida, pálení)

    Použití hormonálních léků je oprávněné pouze v případě, že se průběh onemocnění začíná rychle pohybovat z mírné formy do chronické formy nebo se projevuje ostrými exacerbacemi. V takových případech lékaři často předepisují glukokortikosteroidní mast Sinaflan. U ekzémů se tento prostředek používá v případě závažného zánětu nebo vylučování exsudátu. Díky působení účinné látky (acetonid fluocinolonu) se eliminuje svědění a bolest.

    Tento lokální glukokortikosteroid je předáván dětem od 2 let. Před zahájením léčby by měl dermatolog poskytnout vhodná doporučení pro užívání léčiva.

    Jedním z nejpoužívanějších a dostatečně účinných širokospektrých glukokortikosteroidních léčiv je masti s hydrokortisonem. Ekzém, který se projevuje silnými zánětlivými procesy, je tímto lékem účinně léčen. Lék má výrazné antialergické a antiproliferativní účinky.

    Je třeba poznamenat, že hydrokortison je lepší než jiné hormonální léky v oblasti mineralokortikoidní aktivity.

    Aplikujte až 3x denně. Interval mezi použitím by měl být nejméně 5-6 hodin.

    Mast s mikonazolem pro ekzém se používá k úlevě od zánětu kůže, chrání také postižené místo před patogenní mikroflórou a je založen na mikonazolu nitrátu. Dostává se na postiženou oblast kůže, brání rozvoji hub a mikroorganismů, proto je předepsána mast s mikrokonzolem pro ekzémy, komplikovaná plísňovou infekcí. V mírné formě onemocnění je předepsána pouze jedna aplikace po celý den ve vhodném čase. Realizováno v 15 g zkumavkách. Před zahájením léčby byste měli obdržet odpovídající doporučení od dermatologa.

    Čínská medicína se mírně liší od tradiční evropské a globální medicíny, protože účinek léků je primárně zaměřen na zklidnění nervového systému a vyvažování činností jiných životně důležitých orgánů. Složení léčiv nezahrnuje složky syntetického původu. Veškeré finanční prostředky jsou poskytovány na základě komplexu bylin a přírodních látek.

    Moderní trh je nasycen čínskými masti na ekzémy. Jedním z nejčastěji používaných léků je 999 Pianping a Tsikun Baxian. Díky přírodnímu složení eliminují svědění, zánět i v pokročilém stádiu a mají také vynikající chladicí, antialergické, regenerační účinky. V některých případech se tyto léky používají k léčbě dermatologických onemocnění u dětí.

    Ekzém je považován za jednu z nejčastěji diagnostikovaných kožních patologií v dermatologii. Léčebné metody...

    Doporučení pro čtení osobně!

    Maria Zavarzina - 8. února 2018, 05:29

    Vím, co to znamená žít s červenou, oteklou kůží, která je tak špatná, že nemůžete sedět. Vím, jak se cítíte, když se na vás díváte jako na OCHRANNÉ, jako byste měli nějaké nakažlivé onemocnění! Vím, co to znamená skrývat se pod oblečením, aby se lidé nezeptali. Můj doktor mi řekl, že nikdy nevyléčím EKZEM! Ale když, přes dlouhou zkoušku a omyl, úzkost, slzy a starosti, hromady peněz odhozené na drogy, jsem konečně uzdravil, byl ohromený. Při léčbě jsem se spoléhal na Rekzeminův gel. Pomohl mi - za dva týdny jsem se zbavil nenávistného ekzému. 2 WEEKS! Po 7 letech trápení! Díky Bohu!

    Marina Petrovna - 07.02.2018, 05:14

    Nemám žádný ekzém, ale můj kolega se ho zbavil pomocí Rekzeminy. Nevím, co a jak, ale tento konkrétní nástroj jí pomohl! Objednal jsem si to přes internet.

    Irina - 02.09.2017 09:09

    Velmi nezbytný článek! Stále jsou dobří lidé. Děkuji ze srdce.

    Vita - 20. června 2016, 01:31

    Děkujeme za užitečné informace.

    Polina - 19. května 2016, 12:49

    Nechci se hádat, masti jsou v článku dobré, ale moc mi nepomohly. Teď používám krém Elidel. Tak dobře.

    http://no-allergy.ru/2018/02/09/luchshaya-maz-ot-ekzemy-na-rukah-otzyvy/

    Léčba ekzémů

    Přečtěte si celý článek »

    Poznámky

    A ošetřil jsem octem. Za prvé, poprvé, kdy všechny rány ušpinily 70%, bylo to velmi bolestivé. Ale trpěl jsem, protože to nepomohlo. Myslím, že přijde, co může, pak 9% octa. Každodenní mazání ran 5-6krát. Zpočátku to bylo bolestivé a pak, když začala léčit ne. Zkuste to. Možná někdo pomůže. Stále můžete rozmazat menovazinom.

    1. března 2019 15:06

    Tento problém trpím již třetí rok. Všechno to začalo neškodnou skvrnou na paži, která se rozšířila do obou rukou až k ramenům a na nohou, a to i v období těžké exacerbace. Uloženo pouze injekce a kapátka, a pak na chvíli (((Lékař navrhl, že musíte úplně změnit svůj životní styl. Jezte právo, ne nervózní a zmírněné studenou vodou. Říká, že všichni její pacienti, kteří jsou zmírněni, se zbavují této nemoci navždy.) zkusil to?

    Ekzém je způsoben kombinací 3 faktorů - nervů, chladu a kontaktu s alergenem. Zkuste je vyloučit. Používejte teplé rukavice, omyjte a čistěte pouze rukavice. A otřete pera krémem Losterin, dobře se zbaví příznaků.

    20. února 2018 12:40

    Mám 20 let plačícího ekzému, všechno přišlo z profilu práce, pracuji na staveništi, ruce mám vždy v cementové maltě. Nebudu mluvit o metodách léčby, které jsem zkoušel. Všechno je k ničemu. Nějak na internetu jsem četl o kyselině borité 3%, účinek je ohromující, smyslem není, aby se obvaz hojně navlhčil, svázal rány po dobu 20 minut, pak aplikoval Triderm mast, trvalo mi spoustu času na 3 4 4 dny a držel se. Triderm drahé masti, tam jsou analogy levnější, například Akriderm. Dokonce jsem rozmazala synafou, také dobrým efektem. Vyzkoušejte dorrgy, můžete ještě někomu pomoci, nemoc je velmi bolestivá a vyčerpávající, DOBRÁ LUCK!

    3. prosince 2017 09:02

    Trpím touto chorobou už 15 let. Z těchto, 14 let, jsem použil Loriden mast, pravidelně po celou dobu jsem ji rozmazal na dlani. A pomohlo mi to. Posledních šest měsíců je však jen hrozné. A tato mast nepomůže. Snažil jsem se potřít elidel. Nešel. Výsledek je nulový. Četl jsem o tansy. Budu pít a dělat miniaplikace. To může pomoci. Odhlásit se, pokud je to pravda.

    15. října 2017 14:28

    Také jak napsal nad mým jídlem pouze soda, domácnosti. mýdlo a hořčice, protože poté, co se všechny víly a aosy objeví zhoršení. Sleduji dietu - méně sladkou, zejména čokoládu, rychlé občerstvení a maso. Více ovoce a zeleniny.

    19. září 2017 16:15

    Vyléčil ekzém.
    Trpěl 10 let! Mám mřížku na dlani z malých prasklin a pro celou falangu prstu byly praskliny dlouhé 1,5 cm, citlivost na koncích prstů úplně chyběla, protože kůže byla dubová. Šel jsem k dermatologům a homeopatům. Dermatologové doporučili hormonální mast. přešel. někteří nejprve pomohli. pak se použily ruce a všechno se vrátilo. Homeopatové předepisovali kapičky. Neviděl jsem velký výsledek. Sečteno a podtrženo: hodně času a ještě větší hromada peněz utratila nulový výsledek! A pak se moje druhé dítě objevilo na pozadí sirupu proti kašli u dítěte ve věku 3 měsíců. začala strašná alergie! Všechno! Na kůži bylo zarudnutí, které nebylo moc odlupující. Šel jsem s ním k doktorům. dermatologové a alergolam. Výsledek: strávil spoustu peněz na masti, speciálních sprchových gelech, pil antialergický po celý rok téměř každý den. Všechno! I. ODSTRANIL Z DOMA VŠECHNY CHEMIE A VŠE, KTERÉ SE PASIL. A já a dítě!)

    Konkrétně:
    - nádobí mýdlo nebo soda a hořčice! Obvyklá suchá hořčice.
    -WC, umyvadla, kohoutky (všechny vodovodní armatury) moje soda, soda + hořčice, soda + peroxid (ten druhý omývá všechny tupé, dokonce i švy mezi dlaždicemi byly vyplaveny třeskem)!
    -Umývám jen domácnosti mýdlo. Bez oplachu. (Pokud potřebujete věci vybarvit, vložím nádrž do varu na sporáku. Recept: 1 kus domácího mýdla na struhadle + a trubka papírového lepidla přivedla prádlo do varu a nechala se vychladnout, zmáčknout a prát v pračce, aby se opláchla.
    -Používám pro mytí rukou a obecně pouze domácnosti. mýdlo.
    -Umývám v duši (já a dítě) mleté ​​ovesné vločky. V lázni jsem vložil sklenici ovesných vloček, v dlani nalil trochu ovesných vloček a přidal jsem vodu a rozložil ji na tělo. Super. Kůže se stala jako dítě a bez tělového krému. A jednou nebo 2 týdny. Umyl jsem si kávu (jen já). A umývám (sundávám make-up), také ovesné vločky. Vymyj si oči z řasenky spec. mléko. Po takovém mytí není potřeba krém.
    -trouby. mikrovlnná trouba, sporák (mám sklokeramiku), jedinou hořčici. Dokonale čisté! Ani nevím, co umývá čistič. zvláštní chemická prostředky nebo hořčice. Vím, že jedna hořčice se omývá mnohem snadněji a nezůstává na povrchu a nepoškozuje tělo. I když před přechodem na hořčici a sodu, jsem použil nat. společnosti Amway, Faberlik atd. Ty nástroje pro instalatérské práce. nádobí a praní. prášek, který tvrdí, že je přírodní, ekologicky šetrné a rovné květy pak mohou být napojena touto vodou. může a může (jsem nezkontroloval), ale poškození lidského těla je zřejmé!
    Zapomněl jsem rok, jaký ekzém je! A moje dítě přestalo kropit. Nakreslete závěry. myslet. Buď ZDRAVÝ!

    18. září 2017 13:55

    Ahoj všichni! Chci se podělit o to, jak jsem se svým problémem zabýval. První příznaky ekzému se objevily před 4 lety, pouze ruce byly zraněny, většinou prsty a zápěstí na vnitřní straně. Exacerbace se objevovaly každých 10 dní, někdy s masivním útokem nechodily měsíce. V prvním roce, po nástupu ekzému, jsem navštívil čtyři různé dermatology, a nikdo nebyl schopen dodat jak přesnou příčinu nemoci, tak ji vyléčit. Příčiny nemoci jsou mnohé. Uvědomil jsem si, že v mém případě - to je reakce na stres. Protože v budoucnu sledoval zhoršení a jejich emocionální stav. Dermatologové identifikují několik klíčových příčin onemocnění: 1) stres; 2) parazity v těle; 3) potravinové alergeny. Dokončil jsem všechny výpovědi lékařů: prošel jsem všechny testy na parazity, seděl na dietě. Neměl smysl. Medikamentálně bojoval s problémem ve třech z těchto oblastí najednou: komplexně viděl probiotika, vitamíny, sedativa, histamin a externí látky. Všechno v komplexu přineslo dobrý výsledek. Také malý odpočinek od tohoto problému byl vždy po dovolené na moři. Ale po měsíci, nebo ještě méně, se problém vrátil znovu. Už jsem se shromáždil pro postup alergického screeningu. Jedná se o analýzu alergenů, které mohou vyvolat ekzém. Existuje několik hlavních, je to roztoč, domácí zvířata, pšenice, kravské mléko, vaječný bílek, sója. Tento postup není levný, asi 6000 rublů, a po konzultaci s lékařem bylo jasné, že to není vždy alergen je detekován okamžitě, je pravděpodobné, že bude nutné vzít kompletní sadu testů, a to jsou zcela jiná čísla. Pak jsem náhodou narazil na článek lékaře, který náhodně zmínil ekzém a možné příčiny nemoci. Tam napsal o nedostatku vitamínu B 6 a polynenasycených mastných kyselin v těle. Rozhodl jsem se to zkusit. A já jsem se stala nejšťastnější osobou! Protože stále nemohu uvěřit tomuto zázraku! Všechno prošlo půlměsícem a na čtvrtý měsíc žiji bez tohoto strašného problému !!

    6. září 2017 11:58

    Jak jsem vyléčil ekzém. Možná vám pomůže někdo jiný. Kontaktní ekzém (ekzém po čištění, prací prášek, domesto, zmizí). Začínal s 3 pupínky na prst levé ruky, po 3 dnech na druhém prstu. Po týdnu se šíří akné. Nebylo žádné svědění, ale akné je bolestivé. Túra k volným dermatologům nedala smysl. Později se rozprostřela na dlani jedné a druhé ruky a později se objevila na nohou obou nohou. Rozhodl jsem se jít na placenou kliniku na konzultaci. Níže budu psát léčebný režim, který mi pomohl zbavit se ekzému do 2 týdnů (jak řekl dermatolog). Tak jsem přišel na konzultaci 17. srpna, po 2 týdnech akné začal vysychat a kůže začala loupat. Takže schéma bylo vydáváno na měsíc, i když prochází rychleji: 1. Omezte kontakt s vodou, vůbec si neumývejte ruce. Řekla, že koupí v lékárně Ne Red antiseptikum pro ruce a pokud si chcete umýt ruce, pak je umyjte. Koupil jsem si Stertlium. Mýt nádobí, umýt, vařit, čistit, pokud je to nutné, s rukavicemi. (Večer a ráno jsem stále mokré ruce, když jsem se umyl, ale nepoužíval mýdlo) 2. Dieta. Smazat: celá červená (rajčata, paprika, hrozny), mrkev, všechny citrusy (citrón, limetka, pomeranče), Čokoláda, citrusové šťávy, alkohol (piju. Malé bílé víno nesmí být více než 150 gramů), káva (ráno jsem pila) 1 šálek). 3. Snažte se být nervózní. Byl jsem předepsán Adaptol 1 kartu 2 krát denně po dobu jednoho měsíce. Nejsem blázen, tak jsem pil jen týden. 4. Detoxyl na 1 kartu 2krát denně při jídle. To je pro játra. 5. Jogurtové kapsle. Koupil jsem kanadský jogurt. Užívejte 2 tablety 3x denně s jídlem. To je pro střeva. 6. Cetrin 1 tableta 1 krát denně. 10 dnů. Je to z alergií. 7. Celestoderm. Koupil jsem Sinaflan. Ruční masti. Všude kde je akné ráno a večer. Tenká vrstva 14 dnů. A pak, když prošel, dvakrát týdně. Po položení na ponožky jsem na nohou. Snažte se během dne umýt ruce, aby krém byl celý den na rukou. 8. Krém La-Roche Posay Cicaplast. Pro ruce. 2-3 krát denně po dobu jednoho měsíce. Začal jsem je rozmazlovat, když akné začalo zasychat a slupka kůže. Během dne, rozmazaný. Ráno - ve večerních hodinách pokračovala se Sinaflanem a během dne s tím. Zdraví pro všechny.

    4. září 2017 12:01

    napište to, co jste rozmazali, aby se neopakovalo. A mohu vám poradit z vlastní zkušenosti naphtaderm - dlouhodobé užívání, okamžitě cítím, že svědění ustupuje a pak se rozmazává, minimálně 3 měsíce.

    http://www.2mm.ru/mama/krasota-i-zdorove/897/ekzema-lechenie-na-rukah/otzyvy/101

    Ekzém na rukou. Žádná síla Neznám ani lékaře, jak se chovat (((

    Ach, chápu vás, maminka má stejné neštěstí, ale ona má vodu z ní, vidím, že mě čeká stejný osud, začnou vyrážky, rozmaznávám si vlasy nebo mykortison.

    Nejsem rád, vyrážky jsou vzácné, ale může to být velmi svědivé, a pak jsem trochu rozmazat.

    Také jsem četl a slyšel verzi, že ekzém je vnitřní hněv a zášť, ve mně jsou. Léčí se psychoterapií. Tato možnost také nevylučuje.

    Lékaři s výjimkou kapátků a pichnutí a hormonů nedělají nic srozumitelného, ​​nemoc nebyla studována, dokud není vše ošetřeno, jakmile se kurz zastaví, vše začíná znovu, už jsem to dvakrát překonal. V mé známosti je dívka, ona se zhoršila po porodu, ona byla léčena po dobu 2 měsíců, ruce byly čisté, a pak, jak se tento ekzém rozšířil a nyní i na její tváři, i když před léčbou měla jen...

    Zde je více či méně objeven krém Losterin, změkčuje pokožku velmi dobře, ale se silným ekzémem nepomáhá.

    Doporučují také Acrustal krém, ale není možné použít hormony, nejméně 3 týdny bez nich budete potřebovat ruce. Zkuste to, možná vám to pomůže.

    Vystoupil jsem z hormonu před týdnem, to všechno začalo pomstou a teď jsem se rozhodl vyzkoušet bylinné léčby.

    1. Pijte odvar z lopuchu (3 krát denně)

    2. Pijte tinkturu ROTOKAN (3 r za den)

    3. Položil jsem ruce na černý kmín a na tuňákový olej.

    4. Koupele s jarní

    5. A krém dne, jakmile ruce začnou zinek, bybchen s rybím olejem, který salcosaril (odstraňuje trochu otok).

    Obávám se také, že ekzém vyleze, už se začala zvedat nad ruce, na zápěstí.

    Jsem více než 10 dní hormonální strach být léčen a jste na hormonální masti po dlouhou dobu? Máte plač nebo suchý ekzém?

    http://www.baby.ru/community/view/126276/forum/post/273307825/

    Jak vyléčit ekzém na rukou navždy? Nápověda

    Ahoj všichni! Vidím, že tady na fóru komunikují všichni lidé, může mi někdo pomoci s mým problémem.

    Obecně, před rokem jsem začal mít problém s rukama. Na kostech rukou a v blízkosti prstů se objevily bubliny, které jsou velmi svědivé a po česání se rány objevují na rukou a pak se kůže na těchto místech stává velmi suchou. Okamžitě jsem šel k lékaři - dermatologovi, ale nechodil jsem na polikliniku, ale šel domů k sousedce babičky, mají celý vchod lékařů. A tak mi diagnostikovala ekzém, předepsanou zinkovou mast a synaptiku a řekla mi, abych nemáčel ruce. Nemůžete si však vůbec namočit ruce. I čištění s rukavicemi a dělat nádobí s mými rukavicemi taky, zkusím alespoň, ale chodím každý den do sprchy a často si umývám ruce.

    Ukázalo se tedy, že uplynul rok, ale stále jsem se nezbavil ekzému. Možná, že někdo měl něco podobného, ​​nebo víte, jak s ním zacházet a jak nebezpečné jsou účinky ekzému? Pomozte prosím, chci, aby byla pera krásná. Jak léčit ekzém na rukou FOREVER?

    http://www.divomix.com/forum/kak-vylechit-ekzemu-na-rukax-navsegda-pomogite/

    jak jsem se zotavil ze zatraceného ekzému!

    příčina vašeho ekzému - hormonální selhání po porodu, plus přidaná psychóza, která všechno jen zhoršila

    a teď je to možné v kostce - tak co jsi udělal EXZEMA?

    Každý má své vlastní důvody, je-li všechno tak jednoduché: (A bohužel, důvody nejsou vždy snadno odstranitelné.

    Vždycky jsem měl na rukou vyrážku, když byla zima, úplně zmizel až na jaře, kdy se zahřál. Pokud jsem nervózní, mohlo by se na mých rukou objevit i mírné podráždění. Vzpomínám si na střelbu, když jsem byl student - nejsilnější ekzém (s prasklinami doslova na maso) se objevoval vždy během zimního sezení. Byl to jen souběh dvou faktorů, na které reaguji - zima + nervy.

    Nyní jsou kožní projevy téměř pryč. VUT v Brně. Ale jak to zima, je pro mě obtížné chodit dlouho a rychle na ulici - můžu začít dusit: (I když chodím tiše v létě bez omezení rychlosti a času chůze. A také jsem začal reagovat na nervový stres, moje dýchání bylo obtížné, chci se zbavit hrdla. Podobná reakce: (

    Tj Zdá se, že ekzém prošel, ale horší projevy jsou pryč: (

    Opravdu si myslíte, že lidé, kteří trpí ekzémy po dobu 10-15-20 let sedí na kněze přesně a tiše pláčou do vačky - co mám dělat?

    Je skvělé, že po této době zapomenete na bolest, jako špatný sen, ale bohužel, pravděpodobnost, že se po velkém stresu vrátí, je velmi vysoká:

    http://www.u-mama.ru/forum/family/health/424220/

    Prostředky pro léčbu alergií Novartis Tavegil - recenze

    Má zkušenost s léčbou akutního stadia ekzému. Jak léčit ekzém? Tablety TAVEGIL proti ekzému. Můj dlouhý příběh o našich doktorech :)

    V této recenzi chci mluvit o svých zkušenostech s léčbou ekzémů. O jeho historii. Okamžitě vás varuji, že jsem nedělal vlastní léčení. A přesto - bude tam spousta dopisů.

    Opravdu doufám, že moje recenze bude pro někoho užitečná, protože ekzém je velmi závažné a komplexní onemocnění.

    Pocházím z ne příliš velkého města, ale šel jsem studovat do jiného...

    V této recenzi chci mluvit o svých zkušenostech s léčbou ekzémů. O jeho historii. Okamžitě vás varuji, že jsem nedělal vlastní léčení. A přesto - bude tam spousta dopisů.

    Opravdu doufám, že moje recenze bude pro někoho užitečná, protože ekzém je velmi závažné a komplexní onemocnění.

    Pocházím z velkého města, ale chodil jsem studovat do jiného a žil jsem tam. (Mimochodem)

    Nikdy jsem netrpěl alergickými reakcemi, léky dobře snáším. Ale v mém těle mám dva zranitelné orgány - žaludek a centrální nervový systém. Obvykle, pod nějakým druhem stresu, jsem se rychle psychologicky zotavil, někdy jsem si vzal valeriána / motherwort, abych „nedráždil“ centrální nervový systém. Ale tady je jedna vážná událost v mém životě otřesená. Zažil jsem spoustu stresu, který každý den rostl a zesiloval. A pak úplně spal v těžké depresi. Trvalo to celé dva měsíce, než jsem začal „odcházet“. O měsíc později jsem si všiml malých bublin na prstech, ale nevěnoval jsem velkou pozornost. Zpočátku mi téměř nepřinesly žádné nepohodlí. Myslel jsem, že to je jen kousnutí hmyzem nebo kožní reakce na něco.

    Ale pak jsem měl tvář a krk tak sypané akné, a tak bolestivé a hluboko pod kůží, že jsem běžel k nejbližšímu dermatologovi na LCD (protože to bylo snazší a rychlejší, aby si schůzku než dermatolog na regionální klinice).

    Recepce u dermatovenerologa, pokus 1

    Po příjezdu mě lékař vyšetřil, předepsal léčbu (zde si můžete přečíst - lakofiltrum pro čištění těla, krém Azelik proti akné). Také jsem se zmínil o svých vyrážkách na prstech, protože stále ještě rostly. Na kterou lékař odpověděl: „Nuu, jen pomazejte dětský krém, vitamin E v kapslích, rybí olej. Je ještě zima, kůže může takto reagovat na suchý vzduch, zima. “ S odpovědí jsem nebyl nijak zvlášť spokojen, ale co mám dělat? Koupil jsem si běžný dětský krém, otřel prsty. Efekt je přirozeně nulový.

    Pak se zasedání začalo a já jsem opět vypadl z obvyklého rytmu na měsíc. Po sedmi dnech, kdy jsem se vrátil domů na čtrnáct dní, jsem své matce už vystrašil prsty a zpátky do studia jsem si všiml, že tyto vyrážky jsou méně výrazné. Na nějaký čas se uklidnil. Ale pak... po dvou nebo třech týdnech jsem byl tak pruhovaný rukama, že jsem znovu zažil stres.

    Začalo to. Žluté malé bubliny se začaly objevovat na kůži s čistou tekutinou uvnitř, která byla INCREDIBLY svědění a bolení. Samozřejmě jsem dospělý a chápu všechno, že když je poškrábám, bude to jen horší. Ale Kdo by věděl, jak těžké je bránit se? Jak se to nestane. Mohl jsem se probudit uprostřed noci, protože moje tvář byla svěděná a prsty hořely. Tam byl pocit, že jsem je snížil v kyselině a teď je sní zevnitř. Byl jsem vyděšený a šel do krajské dermatovenerologické ordinace, přihlásil jsem se k dermatologovi, ale čekal jsem měsíc, než ho dostanu.

    A tady, recepce u dermatologa. Pokus 2.

    Když jsem šel do kanceláře, viděl jsem mladou dívku, asi o 5-6 let starší než já. Poté, co mě zkoumala, když jsem se dozvěděla, kdy to všechno začalo (před 5 měsíci), mě poslala na škrábání, abych vyloučila možnost nějaké infekce. O týden později jsem vzal výsledky a dostal odpověď: „V analýze jsme nenašli nic nakažlivého. Vyloučíme alergie. Předepíšu následující schéma: dieta bez alergií (za měsíc a půl), polysorb, antialergické tablety Cetrin a akridermní krém. Pokud po měsíci nevidíte žádná zlepšení, pak přijdete ke mně a já už budu dávat pokyny více úzkým odborníkům. Takže problém je už uvnitř. “

    25 znovu! Nic rozumného, ​​jak se mi zdálo. (Ano, a jak se ukázalo později.) Poté, co strávil měsíc na takové dietě, kde nemůžete jíst ani vejce, ani červené, oranžové ovoce a zeleninu, ani maso (kromě kuřete), atd. Už jsem začal být nervózní. Jediná věc, která mi pomohla, byla Akriderm. Uvolnil svědění a odstranil zánětlivé záněty. Ale protože je to hormonální lék, pak jsem ho pečlivě dvakrát denně používal s tenkou vrstvou týden a půl.

    Byl čas na letní sezení, úspěšně jsem ho zavřel a odešel do rodného města. Protože není moc velký a v průběhu let je tam méně dobrých lékařů. (Někdo odejde, někdo prostě odejde.) Ale měl jsem štěstí. Šel jsem do naší městské dermatovenerologické nemocnice.

    Recepce u dermatologa. Pokus 3.

    Na recepci mě potkala lékařka ve věku 40-45 let. Pěkný vzhled, dobře udržovaná a inspirující důvěra. Poté, co jí řekla o předchozích návštěvách lékařů a ošetření, mě vyšetřila a dozvěděla se o mých chronických onemocněních, o tom, kdy jsem začala a co mám dělat s výskytem takové nemoci. (V té době byly moje ruce hrozné. Tento bolest už neskrýval dva prsty, ale všech 6 na obou rukou, byly tam praskliny, vředy, pod kůží byly také mokré „bubliny“. Všechno bylo strašně bolavé). Lékař vydal „Ekzém. Půjdete do nemocnice? Nebo chcete být jako léčba v denní nemocnici? “. Souhlasila s tím druhým. "Takže půjdete na injekce, pilulku bude dávat ošetřující dermatolog" a pošlete s doporučením do denní nemocnice. Zpočátku jsem byl znepokojen skutečností, že bez testů jsem byl diagnostikován a předepsán léčbu. Ale po prostudování mnoha článků na internetu jsem sám zhřešil na ekzém. A v té době jsem to měl jen v akutní fázi.

    Akutní stadium ekzému je charakterizováno:

    • erytém,
    • otok,
    • vezikulace
    • pláč,
    • přítomnost kůry;
    • Vyšetření ošetřujícím dermatologem. Léčba na předpis.

    V nemocnici jsem se setkal s nedorozuměním, že jak a proč, dali mě do ordinace lékaře, která opět shromáždila všechny důležité informace, zkoumala mne a řekla: „Tento proces již byl zahájen, poměrně silně. Předepíšu vám léčbu, dnes jděte na kapání.. Ano, stres, nervové napětí pro nemoci, jako je ekzém, jsou jen spouštěčem. No, budeme se o to starat. Nebojte se. Na otázku, zda bych tuto nemoc vyléčil, pokud by to bylo považováno za chronické, lékař odpověděl: „Mnoho lidí má relapsy. Jednou za rok nebo dva. Opravdu jste nebyli léčeni. Začněme léčbu, ale uvidíme. Také budete muset projít všemi testy: krev ze žíly, krev z prstu, moč, výkaly. Je nutné vyloučit možné varianty toho, co tuto chorobu vyvolává. “

    Ihned musíte provést rezervaci - léčba by měla být komplexní. Ekzém nevyléčíte jednoduše mastem nebo koupelí. Jedná se o komplexní a poměrně vážné onemocnění, takže lékař by měl léčbu pod dohledem. Nezaměstnujte se!

    Šel jsem na všechny procedury ráno od 8 do 10. Už po prvním dni jsem si všiml, že bubliny s touto nesrozumitelnou kapalinou na prstech přestaly nalévat a škrábat se. Obecný průběh léčby je 10 dnů.

    Daroval krev pro HIV, hepatitidu, stejně jako kompletní krevní obraz, výkaly, moč. Testy byly čisté. Dvakrát jsem také daroval krev ze žíly pro biochemii. Všechny krevní obrazy byly normální (jediná věc, která byla testována gynekologem na hormony předtím byl prolaktin.)

    Kapátka jsem položil na tři dny. Každý den jsem nalil půl litru. Byl to dexamethason 4 mg + NaCl 0,9% 250 ml. Už po první kapátko jsem viděl zlepšení. Další den, opuch prstů ustoupil, bubliny se zmenšily, svědění nebylo pozorováno. Po třech kapkách už tyto „vyrážky“ zcela zmizely, kůže se zhojila. Pak byly injekce určeny na 7 dní. Injekce obsahovaly thiosíran sodný 30% 10 ml.

    Moje návštěvy byly nejkratší ve fyzioterapeutické místnosti. Přišel jsem doslova 2-3 minuty, držel jsem prsty pod UV lampou. (Obyčejný křemen)

    V nemocnici jsem dostala také masku Cinaflan. Je to opět hormonální, má mnoho vedlejších účinků, takže musí být používán opatrně. Byl jsem předepsán 2krát denně namazat si ruce a aplikovat tenkou vrstvu činidla. Takové léky urychlují regeneraci kůže, stejně jako uvolňují svědění. A ano, všiml jsem si zlepšení stavu kůže již na 2. den. Samotná masti mi připomínala vazelínu. Velmi dobře zahojila rány a změkla kůži.

    Byli to Tavegil.

    Bojuje s svěděním, dermatitidou, kopřivkou a je také účinný při léčbě akutního a chronického ekzému, kontaktní dermatitidy.

    Výrobce těchto tablet je Itálie.

    Forma uvolnění: ploché tablety malé velikosti v blistrech po 10 kusech. V balení 20 tablet.

    Cena: cca 250 rublů

    Složení tohoto léčiva zahrnuje: léčivou látku - hydrofumart klemastinu. Pomocné látky - monohydrát laktosy, kukuřičný škrob, mastek, povidon, sterát horečnatý.

    Doba použitelnosti je již 5 let.

    Prodává se bez lékařského předpisu.

    Tavegil jsem pil před jídlem 2x denně. Lék má poměrně velký seznam vedlejších účinků:

    Nešli za mnou. Setkal jsem se s takovými vedlejšími účinky, jako jsou: ospalost, únava a slabost. Neříkám, že jsem se cítil velmi špatně. Není to jen moc pěkné efekty. Po požití pilulky a jídle jsem chtěla hodně spát a byla jsem odříznuta asi na dvě hodiny, po pár hodinách jsem mohla chodit rozbitě, jako kdybych vykládala auta s uhlím, i když jsem se necítila sama. Občas byla slabá slabost.

    No, mohu také poukázat na to, že jsem někdy měl pomalou reakci. Toto je varováno v instrukcích, říkat, že Tavegil má mírný sedativní účinek (nízký k mírnému). Proto by ti, kteří užívají tyto pilulky, měli odmítnout řídit auto a aktivity spojené se zvýšenou koncentrací pozornosti v době léčby.

    Protože nejsem odborník, nechápu, jak tato droga funguje. Ale, jak bylo patrné, pomáhá. V první řadě - eliminuje svědění. Platí až 12 hodin. To také pomáhá vyrovnat se s otoky.

    Výsledky léčby:

    Po takové léčbě jsem se přirozeně cítil lépe. Akutní stadium ekzémů prošlo, kůže se téměř zhojila. V kombinaci s jinými léky mi tablety Tavegil pomohly také, což každý dermatolog pravděpodobně doporučí pro ekzémy, protože antihistaminika zmírňují svědění.

    Ale po ošetření jsem znovu, po pár dnech, uviděl pod kůží malé pupínky. No, pak jsem se pár dní vydal do oblasti s odlišným klimatem k jezeru s léčivým bahnem a vodou, udělal „masky“ pro prsty postižené ekzémy a v zásadě dostal dávku „balneoterapie“.

    A přesto sám chápu, že příčina potřeby podívat se dovnitř. A toto „klidné“ je pouze stadiem remise nemoci, která skončí dříve nebo později.

    A navzdory skutečnosti, že jsem slyšel od dermatologa, říkají. No, proč jít do úzkých odborníků, diagnóza byla provedena, chápu, že je třeba to udělat. Ano, a žena z místnosti fyzioterapie mi dala radu, abych se poradil s gastroenterologem, endokrinologem, specialistou na infekční onemocnění a několika dalšími testy.

    Proto v blízké budoucnosti plánuji navštívit úzké specialisty na klinice. Jakmile nastane příležitost.

    Také při propuštění mi lékař dal pokyn, abych použil mast Momat (jednou týdně, měsíc) a krém Lokobase (každý den).

    Zde na fotografii je přibližně to, co bylo s rukama. Nejedná se o „opomíjenou“ fázi.

    A pak se zahojily prsty

    Každý, kdo šel k mé recenzi a je obeznámen s touto hroznou pohromou jako "ekzémem", přeji Vám dobré zdraví a najdu kompetentního odborníka, který vás bude zajímat o vyléčení takové nemoci.

    Samozřejmě, znovu chci opakovat, co by měl lékař provádět. A jen. Prosím, nepoléčkujte se, zejména se samoléčbou takové vážné nemoci, jako je ekzém.

    Doufám, že moje recenze byla pro vás užitečná a v ní jste našli něco pro sebe.

    Další recenze na léky:

    http://irecommend.ru/content/moi-opyt-lecheniya-ostroi-stadii-ekzemy-kak-lechit-ekzemu-tabletki-tavegil-protiv-ekzemy
    Více Články O Alergenech