Léky> Sterokort (krém)

Sterokortní krém obsahuje aceponát methylprednisolonu, který je díky svému protizánětlivému a desenzibilizačnímu účinku při aplikaci topicky. Krém snižuje objektivní příznaky a subjektivní projevy kožních onemocnění, a to: bolest, svědění, pálení, otok, infiltrace.

Lék je předepsán k léčbě atopické, kontaktní a alergické dermatitidy, dyshydrotického a degenerativního ekzému. Možná léčba ekzémů u dětí, které dosáhly věku šesti měsíců. Hydrofilní emulzní základ produktu je vhodný pro použití krému nejen na hladké kůži, ale i na jejích chlupatých částech, stejně jako na akutních procesech a ekzémech na velmi mastné kůži.

Aplikujte Sterokort tenkou vrstvu 1krát denně. Možná uložení okluzivních obvazů. Celková doba trvání léčby je 3 měsíce u dospělých pacientů a 1 měsíc u dětí. Krém je kontraindikován v případech tuberkulózy a projevů syfilis na kůži, periotické dermatitidy, růžovky a zvýšené odpovědi na profylaktické očkování. Virová onemocnění jsou také kontraindikována pro použití léků: herpes, pásový opar a plané neštovice nejsou léčeni tímto lékem.

Pokud jsou infekční procesy způsobeny bakteriemi a plísněmi, je kromě použití krému nutná další specifická terapie. Glaukom se může objevit, pokud se krém dostane do očí. Pokud existují indikace pro léčbu lékem ve velkých oblastech kůže, je třeba mít na paměti, že doba trvání takové léčby by měla být snížena na minimum. Těhotná, zejména v prvním trimestru, Sterokort není předepsán. Během kojení, nemůžete dát lék na mléčné žlázy.

Krém je obvykle dobře snášen pacienty, velmi vzácně, jsou možné alergické vyrážky, perirální orální dermatitida a hyperrichóza. Dlouhodobá léčba velkými dávkami léku může vést k atrofii kůže, a proto, pokud se u Vás objeví nežádoucí příznaky, musíte okamžitě tento lék zrušit. Projevy předávkování drogami samy zmizí, obvykle do dvou týdnů.

http://www.apreka.ru/?l=sterokort_krem

Krém pro vnější použití Phytopharm Sterocort - analogový Advantan

Ctnosti

Nevýhody

Podrobnosti

Dobrý den, milí čtenáři! Pravděpodobně moji přátelé, kteří četli mé recenze, si byli dlouho vědomi mého problému, a to přítomnosti atopické dermatitidy. Získal jsem tuto nemoc již dávno, na základní škole. V dětství se mu zdálo, že je vyléčen, ale když se stal dospělou dívkou, nemoc se začala znovu opakovat, ale projevovala se jen jako horší, doprovázená prasklinami, svěděním, cokoliv. Vím, že toto onemocnění by mělo být ošetřeno od středu, ale zatím nemám takovou příležitost. Obvykle se choroba z nějakého důvodu zhoršuje na podzim a na jaře. Nyní odstraním kožní vyrážky krémy a masti. Dlouho jsem používal Advantan mast a krémy, ale s každým gothem bylo jeho uznání velmi rozrušené. Podzim je tady znovu, mám opět vyrážky a lék v lékárnách teď stojí asi 300 hřiven! Je to hrozné, ale v něm je to jen 15 mg. Rozhodl jsem se najít jeho ekvivalent a ukázalo se, že to byl krém Sterokotu.

Sterokot je mnohem levnější, jeho cena mě stála jen 56 hřiven, je to 5krát levnější než Advantan. Účinné látky a jiné prostředky jsou však velmi podobné, jedná se o methylprednisol. Tento nástroj je také pouze 15 mg, ale za tuto cenu je stále omluvitelný.

Tento krém se používá k odstranění kožních vyrážek i obtížných hladin, jako jsou: lupénka, ekzémy, dermatóza, včetně atopické dermatitidy.

Akce tohoto krému se neliší od jeho drahých protějšků. Při použití advanatta okamžitě projde svědění, v případě steroidů, svědění zůstává, ne moc, ale je. Ale jejich účinnost je stejná. Tento lék je také hormonální, ale já jsem na to dlouho zavřel oči a po mnoho let mě to neovlivnilo. Vyrážka po aplikaci přípravku Sterokot mizí druhý den po jeho užití a v následujících dnech se léze nesvědí a vyrážka se neobjeví. Řeknu tedy jednu věc, proč bychom měli přeplatit obrovské peníze, pokud existují levnější a účinnější prostředky? Myslím, že to nepotřebujeme, takže pro ty, kteří trpí stejnými nemocemi jako já, doporučuji vyzkoušet si tento krém, zaručit, že to hodně pomůže.

http://otzyv.expert/analog-advantana-1969518

Hormonální léky Phytopharm Sterocort - recenze

Levný lék na léčbu atopické dermatitidy. Tam je pobochka, která dává mnoho hormonální masti, buďte velmi opatrní. Maska Sterokort se nedávno objevila na trhu.

O tom, jak se objevila atopická dermatitida a jak jsme s ní zacházeli, jsem psal ZDE. Tam a řekli, že se nedokážou vyrovnat s vyrážkami.

V tu chvíli jsem si už uvědomil, že to byla potřebná hormonální masti. Ale který? Jak pochopit, co hormonální mast pomůže s atopickou dermatitidou, odstranit vyrážku?

Posadil jsem se na lopatu internetu a uvědomil jsem si, že v podstatě všechny takové masti jsou založeny na hydrokortizonu nebo prednisonu. A ceny. matka drahá. 200-300 hřiven za malou trubičku! Buďme spravedliví, velcí a nepotřebujeme, ale 200 hřivny !! Co když to nefunguje.

Nakonec mi poradil přítel Sterocort masti. Její syn má jeden-na-jeden problém, jako je ten náš - vyrážka na tvářích, nic nepomáhá, byl potřený slavným Dermalexem, ale cena stoupala k nebi a tělo si na to zvyklo, začali hledat něco jiného. Když přítel viděl jasný efekt, pak mi řekla jméno. Četl jsem hodně o této masti a její aktivní složce. A rozhodl se to koupit.

Methylprednisolon aceponát 1 mg / g

Lék se používá k léčbě atopické dermatitidy (neurodermatitis, endogenní ekzém), kontaktní dermatitidy, alergické dermatitidy, degenerativního ekzému, dyshydrotického ekzému a také ekzémů u dětí (od 6 měsíců věku).

Cena masti Sterokort 78 hřivny

Stereokortní instrukce

Na postižených místech na tvářích je nutné potřít tenkou vrstvou.

POZOR. Jakmile vyrážka zmizí - okamžitě přestaňte rozmazávat! Obvykle několikrát chybí. V ideálním případě, hodinu nebo dvě po Sterokort, šířit stejnou oblast s emolium nebo alespoň dětský krém. Protože po hormonální masti zůstávají nepálivé oblasti kůže! Šmouhali jsme to Sterokortem po dobu 4 dnů, rozmazali Emolium, a přesto, když se podíváte pozorně, můžete vidět, že část tváře se opaluje horší.

http://irecommend.ru/content/nedorogoe-sredstvo-dlya-lecheniya-atopicheskogo-dermatita-est-pobochka-kotoruyu-dayut-mnogie

Sterokort

Cena: 99,05 - 134,00 UAH.

Forma složení a uvolnění:

Krém 0,1% zkumavka 15 g

Methylprednisolon aceponát 1 mg / g

№ UA / 7784/01/01 od 15. února 2008 do 15. února 2013

Farmakologické vlastnosti: t

Farmakodynamika. Methylprednisolone aceponon je GCS pro externí použití. Lék snižuje zánět a alergické reakce na kůži, stejně jako reakce, které jsou spojeny s hyperproliferací buněk. Takové působení vede k oslabení obou objektivních symptomů (erytém, edém, infiltrace, lichenifikace) a subjektivní projevy (svědění, pálení, bolest). Při lokálním podání aceponátu methylprednisolonu v účinné dávce je systémový účinek minimální. Při aplikaci na postiženou kůži zůstává hladina kortizolu v krevní plazmě v normálním rozmezí a jeho cirkadiánní rytmus není narušen. Snížení koncentrace kortizolu v denní moči nebylo stanoveno, stejně jako u jiných kortikosteroidů není mechanismus účinku methylprednisolonového aceponátu zcela objasněn. Je známo, že se váže přímo na intracelulární receptory glukokortikoidů. To platí zejména pro hlavní metabolit methylprednisolon-aceponátu - 6a-methylprednisolon-17-propionátu, který se tvoří v kůži hydrolýzou, vazba komplexu receptor-steroid na odpovídající část molekuly DNA způsobuje řadu biologických reakcí. To vede k indukci syntézy makrokortinu, který potlačuje uvolňování kyseliny arachidonové a snižuje tvorbu zánětlivých mediátorů, jako jsou prostaglandiny a leukotrieny, které poskytují protizánětlivý účinek léčiva. Inhibice syntézy vazodilatačních prostaglandinů nebo zesílení vazokonstriktorového účinku adrenalinu vede k vazokonstriktorové aktivitě GCS, farmakokinetice. Methylprednisolone aceponát proniká kůží. Jeho koncentrace ve stratum corneum a v kůži se snižuje směrem od povrchu k hlubším strukturám. Methylprednisolon aceponát se hydrolyzuje v epidermis a dermis. Hlavní metabolit - 6α-methylprednisolon-17-propionát - vykazuje vysokou afinitu k receptorům steroidů (proces bioaktivace v kůži). Stupeň absorpce kůží závisí na stavu kůže, vlastnostech dávkové formy a typu aplikace (otevřená aplikace nebo pod okluzivním obvazem). Absorpce léčiva s otevřenou aplikací na postiženou kůži u adolescentů a dospělých s neurodermatitidou nebo psoriázou není vyšší než 2,5%, což je více než stupeň absorpce přes neporušenou kůži u zdravých dobrovolníků (0,05–1,5%). Odstranění stratum corneum z kůže, hladina kortikosteroidu bude třikrát vyšší než bez odstranění stratum corneum.Zmizení do systémové cirkulace, hlavního produktu hydrolýzy methylprednisolon aceponátu - 6a-methylprednisolon-17-propionátu - rychle tvoří konjugát s kyselinou glukuronovou. a kvůli tomu inaktivován. Metabolity acetonátu methylprednisolonu (hlavní metabolit je 6α-methylprednisolon-17-propionát-21-glukuronid) se vylučují hlavně ledvinami, T1 / 2 asi 16 hodin, sloučeniny a jejich metabolity se v těle neakumulují.

Indikace:

Lék se používá k léčbě atopické dermatitidy (neurodermatitis, endogenní ekzém), kontaktní dermatitidy, alergické dermatitidy, degenerativního ekzému, dyshydrotického ekzému a také ekzémů u dětí (od 6 měsíců věku).

Aplikace:

lék se aplikuje 1krát denně s tenkou vrstvou na postiženou kůži, je možné použít okluzivní obvaz. Doba užívání by obvykle neměla přesáhnout 12 týdnů u dospělých a 4 týdny u dětí. V průběhu roku je možná řada léčebných postupů, hydrofilní emulzní základ léku umožňuje jeho použití při léčbě akutních zánětlivých procesů a plačících stádií ekzémů na velmi mastné kůži, jakož i při lokalizačních procesech na hladké kůži a její chlupaté části.

Kontraindikace:

použití krému je kontraindikováno v případě kožní tuberkulózy nebo projevů syfilisu v aplikačních oblastech; virové infekce (herpes simplex, plané neštovice, pásový opar); reakce na očkování; rosacea, peritoneální dermatitida, přecitlivělost na methylprednisolon aceponát nebo jakoukoliv jinou složku léčiva.

Vedlejší účinky:

Lék je dobře snášen, nicméně v ojedinělých případech jsou možné lokální reakce, jako je svědění, pálení, zarudnutí kůže nebo výskyt bublin. V některých případech se během léčby léčivem mohou vyskytnout nežádoucí účinky typické pro topické použití kortikosteroidů: folikulitida, hyperrichóza, peri-rototická dermatitida, alergické reakce kůže na kterékoli ze složek léčiva.

Zvláštní pokyny:

při infekčních procesech kůže, které jsou způsobeny bakteriemi a / nebo plísněmi, je nutná další vhodná antimikrobiální terapie, při aplikaci léčiva na pokožku obličeje se vyhněte tomu, aby se krém dostal do očí (může se vyvinout glaukom). je popsána adrenální dysfunkce při použití aceponátu methylprednisolonu ve velkých oblastech kůže, a to jak u dospělých, tak u dětí (včetně použití okluzivního obvazu). Při použití léčiva na velkých plochách pokožky by však měla být délka léčby co nejkratší. Užívání léku během těhotenství a kojení je možné pouze na lékařský předpis, pouze s pečlivým studiem klinických indikací, pokud očekávaný přínos léčby pro matku převažuje nad potenciální hrozbou pro plod nebo dítě. Nepoužívejte lék v prvním trimestru těhotenství. Během období kojení neaplikujte krém na steroidy na mléčné žlázy. Užívání léku u dětí by mělo být prováděno pod dohledem lékaře. Plenky mohou vytvářet okluzivní obvaz, schopnost ovlivňovat rychlost reakce při řízení nebo práci s jinými mechanismy. Nemá vliv na rychlost reakce při řízení nebo práci s jinými mechanismy.

Interakce:

interakce s jinými léky není popsána.

Předávkování:

nebyly popsány žádné případy akutní intoxikace s jednorázovým použitím velkých dávek léku na kůži (aplikace léku na velké ploše) nebo neúmyslného perorálního podání. Dlouhodobé intenzivní užívání léčiva může způsobit příznaky atrofie kůže. V tomto případě musíte lék přestat užívat. Tyto příznaky obvykle vymizí během 10–14 dnů po přerušení léčby.

http://www.likar.info/lekarstva/Sterokort/

Sterocort recenze

Sterocort (krém) "název =" Drogy> Sterokort (krém) "> Léky> Sterocort (krém)

Nezapomeňte se poradit s odborníkem!

Recenze o "Sterokort (krém)" od lékařů a pacientů: t

Během kojení nemohla použít masti, kterou použila k úlevě od příznaků, při návštěvě dermatologa doporučil lékař koupit Sterocort - i když kortikosteroidy, ale má méně vedlejších účinků a je možné jej užívat při kojení.

Obsah:

Doslova 3 hodiny po aplikaci krému se svědění výrazně snížilo a ráno se rány začaly stahovat. Po dobu 5 dnů užívání ekzému bylo opožděno a svědění bolestí zmizelo.

Samozřejmě, nebudu ho používat po celou dobu, snažím se dodržovat dietu a chránit ruce před negativními účinky, ale když vidím vzhled ran, aplikuji krém. V zásadě stačí 1-2 dny na to, aby se zabránilo vzniku ekzémů.

Celkem používám 1-2 krát měsíčně po dobu 1-2 dnů. Nezaznamenal jsem žádné negativní účinky na dítě, pokračuji v kojení.

Pravděpodobně se zastavím na této přípravě, nevrátím se do té první.

Informace jsou zveřejňovány pouze na webu. Nezapomeňte se poradit s odborníkem.

Pokud zjistíte chybu v textu, nesprávnou zpětnou vazbu nebo nesprávné informace v popisu, informujte o tom správce webu.

Recenze zveřejněné na těchto stránkách jsou osobní názory osob, které je napsali. Nezaměstnujte se!

Krém pro vnější použití Phytopharm Sterocort - analogový Advantan

Ctnosti

Nevýhody

Podrobnosti

Dobrý den, milí čtenáři! Pravděpodobně moji přátelé, kteří četli mé recenze, si byli dlouho vědomi mého problému, a to přítomnosti atopické dermatitidy. Získal jsem tuto nemoc již dávno, na základní škole. V dětství se mu zdálo, že je vyléčen, ale když se stal dospělou dívkou, nemoc se začala znovu opakovat, ale projevovala se jen jako horší, doprovázená prasklinami, svěděním, cokoliv. Vím, že toto onemocnění by mělo být ošetřeno od středu, ale zatím nemám takovou příležitost. Obvykle se choroba z nějakého důvodu zhoršuje na podzim a na jaře. Nyní odstraním kožní vyrážky krémy a masti. Dlouho jsem používal Advantan mast a krémy, ale s každým gothem bylo jeho uznání velmi rozrušené. Podzim je tady znovu, mám opět vyrážky a lék v lékárnách teď stojí asi 300 hřiven! Je to hrozné, ale v něm je to jen 15 mg. Rozhodl jsem se najít jeho ekvivalent a ukázalo se, že to byl krém Sterokotu.

Sterokot je mnohem levnější, jeho cena mě stála jen 56 hřiven, je to 5krát levnější než Advantan. Účinné látky a jiné prostředky jsou však velmi podobné, jedná se o methylprednisol. Tento nástroj je také pouze 15 mg, ale za tuto cenu je stále omluvitelný.

Tento krém se používá k odstranění kožních vyrážek i obtížných hladin, jako jsou: lupénka, ekzémy, dermatóza, včetně atopické dermatitidy.

Akce tohoto krému se neliší od jeho drahých protějšků. Při použití advanatta okamžitě projde svědění, v případě steroidů, svědění zůstává, ne moc, ale je. Ale jejich účinnost je stejná. Tento lék je také hormonální, ale já jsem na to dlouho zavřel oči a po mnoho let mě to neovlivnilo. Vyrážka po aplikaci přípravku Sterokot mizí druhý den po jeho užití a v následujících dnech se léze nesvědí a vyrážka se neobjeví. Řeknu tedy jednu věc, proč bychom měli přeplatit obrovské peníze, pokud existují levnější a účinnější prostředky? Myslím, že to nepotřebujeme, takže pro ty, kteří trpí stejnými nemocemi jako já, doporučuji vyzkoušet si tento krém, zaručit, že to hodně pomůže.

STEROKORTNÍ INSTRUKCE

Ceny za STEROKORT

MPA (6a-MPA) je nehalogenem substituovaná syntetická molekula GCS, která se vyznačuje vysokým stupněm disociace při provádění svého lokálního a systémového účinku.

6a-methylová skupina má zesilující účinek a lipofilní skupiny esterů poskytují lepší pronikání kůží.

Lokální protizánětlivý účinek potvrzený farmakologickými a klinickými a farmakologickými studiemi je podobný účinku silných kortikosteroidů. Systémový účinek MPA v lokální aplikaci je podle výzkumu zanedbatelný.

Aktivní složka léčiva rychle proniká kůží, ale absorpce je slabá (

Upozornění: k objednání a obdržení léků na předpis budete potřebovat lékařský předpis.

Sterokort krém 0,1% až 15 g ve zkumavkách

Dávková forma: Krém

Složení léčiva

1 g krému obsahuje:

účinná látka: methylprednisolon aceponát (na základě 100% látky) 1 mg;

pomocné prostředky;

Forma dávkování

Krém bílá.

Jméno výrobce a umístění

Ukrajina, 84500, Donetsk region, m. Artemovsk, vul. Sibirtseva, 2.

Farmakoterapeutická skupina

Kortikosteroidy pro použití v dermatologii.

ATC kód D07A C14.

Methylprednisolon aceponon (6a-methylprednisolon aceponon) je syntetická molekula kortikosteroidu, která není substituovaná halogenem, která se vyznačuje vysokým stupněm disociace při provádění svého lokálního a systémového účinku.

6a-methyl skupina má účinek vyvolaný účinností a lipofilní skupiny esterů poskytují lepší pronikání kůží.

Lokální protizánětlivý účinek potvrzený farmakologickými a klinicko-farmakologickými studiemi je podobný účinku kortikosteroidů než působení. Systémový účinek methylprednisolon acepononátu v jeho lokální aplikaci je podle výzkumu vyjádřen v malém rozsahu.

Aktivní složka léčiva rychle proniká kůží, ale absorpce je slabá (

Těhotným ženám by měl být předepsán Sterocort ® krém pouze po důkladném posouzení poměru přínosů a rizik.

Studie na myších zjistily, že aceponát methylprednisolonu neproniká do mateřského mléka. Není však známo, zda se aceponát methylprednisolonu vstřebává do mateřského mléka, protože kortikosteroidy, které byly podávány systémově, jsou přítomny v mateřském mléce ženy. Není známo, zda topická aplikace krému Sterokort® může vést k systémové absorpci methylprednisolonu k aceponátu v množství, které lze nalézt v mateřském mléce. Proto je nutné pečlivě předepsat krém Sterocort ® pro ženy během laktace.

Během období kojení by neměly být aplikovány na prsa. Obzvláště zamezte dlouhodobému užívání léku, jeho aplikaci na velké plochy kůže nebo jeho použití s ​​okluzivním obvazem.

Neexistují žádné informace o účinku methylprednisolonu acepononátu na fertilitu.

Schopnost ovlivnit rychlost reakce při řízení nebo práci s jinými mechanismy

Údaje o bezpečnosti používání přípravku Sterocort ® pro děti do 4 měsíců nejsou k dispozici.

Při aplikaci krému Sterokort® pro léčbu dětí ve věku 4 měsíců není třeba dávku upravovat.

Délka užívání u dětí v normálních případech by neměla překročit 4 týdny.

Dávkování a podávání

Přípravek aplikujte jednou denně tenkou vrstvou na postiženou pokožku. Lze použít okluzivní obvazy. Doba užívání v normálních případech by neměla překročit 12 týdnů u dospělých a 4 týdny u dětí. V průběhu roku je možná řada léčebných procedur.

Tento lék můžete použít k léčbě akutních zánětlivých procesů a plačících stádií ekzémů s velmi mastnou pokožkou, stejně jako lokalizace procesů jak na hladké kůži, tak na kůži s vlasy.

Předávkování

V případě atropodermie kůže spojené s předávkováním v případě lokálního užívání léčiva by měla být léčba přerušena. Symptomy obvykle ustoupí během jednoho dne.

Vedlejší účinky

Stejně jako všechny léky, Sterocort ® může způsobit nežádoucí účinky.

Časté poruchy a reakce v místě aplikace: svědění, pálení, suchost, erytém, vezikuly, folikulitida, vyrážka, parastézie v místě aplikace.

Z kůže a podkožní tkáně: pyodermie, kožní trhliny, teleangiektázie, atrofie kůže, léze plísní, akné.

Na straně imunitního systému: přecitlivělost na léčivo.

Také při použití krému Sterokort ® se ve vzácných případech mohou vyskytnout takové nežádoucí účinky jako bakteriální celulitida a kožní infekce.

Stejně jako v případě vnějšího použití jiných kortikosteroidů mohou být pozorovány vedlejší účinky, jako je ztenčení kůže (atrofie kůže), výskyt strie, zánět vlasových folikulů (folikulitida) v místě aplikace, nadměrný růst vlasů (hyperrichóza), teleangiektázie, periorální dermatitida, změna barvy. kůže, bakteriální celulitida, kontaktní dermatitida a alergické kožní reakce na kteroukoliv ze složek léčiva. V některých případech jsou systémové účinky kortikosteroidů možné díky jejich absorpci. Léčivo obsahuje cetostearylalkohol, který může způsobit rozvoj lokálních reakcí, jako je kontaktní dermatitida.

V případě jakýchkoli nežádoucích účinků by léčivo mělo přestat užívat a poraďte se s lékařem.

Interakce s jinými léky a jinými typy interakcí.

V souvislosti s absorpcí léčby velkých oblastí kůže nebo léčby po dlouhou dobu může způsobit interakci podobnou interakci pozorované během systémové terapie. Dosud však žádný z těchto typů interakcí nebyl registrován.

Pokud je to nutné, souběžné užívání jakýchkoli jiných léků by mělo být konzultováno se svým lékařem.

Doba použitelnosti

Podmínky skladování

Uchovávejte v původním obalu při teplotě do 25 ° C.

Uchovávejte mimo dosah dětí.

Balení

15 g ve zkumavkách; na 1 tubu v balení z kartonu.

Kategorie Dovolená

Zanechat komentář mohou jen registrovaní uživatelé (Login and Register)

Podobné léky v akci:

Nová specializace lékařů:

Nová terminologie nemocí:

Informace v adresáři jsou poskytovány pouze pro informační účely a jsou převzaty z veřejných zdrojů. Pokud máte otázky o povaze onemocnění a správném způsobu diagnózy a léčby, doporučujeme, abyste se poradili s lékařem.

Před nákupem a užíváním drog se důrazně doporučuje konzultovat s lékařem a seznámit se s oficiálním popisem léku od výrobce. Konečné rozhodnutí o jmenování drogy a určení velikosti dávky může učinit pouze odborník.

Naše stránky nenesou odpovědnost za následky způsobené použitím těchto informací.

STEROCORT (STEROCORT)

METHYLPREDNISOLONI ACEPONAS D07A C14

Phytopharm

SLOŽENÍ A FORMA VYDÁNÍ:

№ UA / 7784/01/01 od 15. února 2008 do 15. února 2013

Farmakodynamika. Methylprednisolone aceponon je GCS pro externí použití. Lék snižuje zánět a alergické reakce na kůži, stejně jako reakce, které jsou spojeny s hyperproliferací buněk. Takové působení vede k oslabení obou objektivních symptomů (erytém, edém, infiltrace, lichenifikace) a subjektivní projevy (svědění, pálení, bolest). Při lokálním podání aceponátu methylprednisolonu v účinné dávce je systémový účinek minimální. Při aplikaci na postiženou kůži zůstává hladina kortizolu v krevní plazmě v normálním rozmezí a jeho cirkadiánní rytmus není narušen. Snížená koncentrace kortizolu v denní moči není stanovena.

Stejně jako u jiných kortikosteroidů není mechanismus účinku methylprednisolonu aceponátu zcela objasněn. Je známo, že se váže přímo na intracelulární receptory glukokortikoidů. To platí zejména pro hlavní metabolit methylprednisolon aceponátu - 6p-methylprednisolon-17-propionátu, který se tvoří v kůži hydrolýzou.

Vazba komplexu receptor-steroid s odpovídající částí molekuly DNA způsobuje řadu biologických reakcí. To vede k indukci syntézy makrokortinu, který potlačuje uvolňování kyseliny arachidonové a snižuje tvorbu zánětlivých mediátorů, jako jsou prostaglandiny a leukotrieny, což zajišťuje protizánětlivý účinek léčiva.

Imunosupresivní účinek kortikosteroidů je vysvětlen inhibicí syntézy cytokininů a antimykotickým účinkem, který není dobře znám. Potlačení syntézy vazodilatačních prostaglandinů nebo zesílení vazokonstriktorového účinku adrenalinu má za následek vazokonstrikční aktivitu GCS.

Farmakokinetika. Methylprednisolone aceponát proniká kůží. Jeho koncentrace ve stratum corneum a v kůži se snižuje směrem od povrchu k hlubším strukturám. Methylprednisolon aceponát se hydrolyzuje v epidermis a dermis. Hlavní metabolit - 6p-methylprednisolon-17-propionát - vykazuje vysokou afinitu k receptorům steroidů (proces bioaktivace v kůži). Stupeň absorpce kůží závisí na stavu kůže, vlastnostech dávkové formy a typu aplikace (otevřená aplikace nebo pod okluzivním obvazem). Absorpce léčiva s otevřenou aplikací na postiženou kůži u adolescentů a dospělých s neurodermatitidou nebo psoriázou není větší než 2,5%, což je vyšší než stupeň absorpce přes neporušenou kůži u zdravých dobrovolníků (0,05–1,5%).

Pokud odstraníte stratum corneum před aplikací kůže, hladina kortikosteroidu bude třikrát vyšší než bez odstranění stratum corneum.

Při vstupu do systémového oběhu je hlavním produktem hydrolýzy methylprednisolon aceponátu, 6p-methylprednisolon-17-propionátu, rychle tvořen konjugát s kyselinou glukuronovou a v důsledku toho je inaktivován. Metabolity acetonátu methylprednisolonu (hlavním metabolitem je 6p-methylprednisolon-17-propionát-21-glukuronid) se vylučují hlavně ledvinami, T 1 /2 asi 16 h. Sloučeniny a jejich metabolity se v těle neakumulují.

Lék se používá k léčbě atopické dermatitidy (neurodermatitis, endogenní ekzém), kontaktní dermatitidy, alergické dermatitidy, degenerativního ekzému, dyshydrotického ekzému a také ekzémů u dětí (od 6 měsíců věku).

lék se aplikuje 1krát denně s tenkou vrstvou na postiženou kůži, je možné použít okluzivní obvaz. Doba užívání by obvykle neměla přesáhnout 12 týdnů u dospělých a 4 týdny u dětí. V průběhu roku je možná řada léčebných procedur.

Hydrofilní emulzní základ léčiva poskytuje možnost jeho použití pro léčbu akutních zánětlivých procesů a stárnutí ekzémů na velmi mastné kůži, jakož i při lokalizačních procesech na hladké kůži a její chlupaté části.

použití krému je kontraindikováno v případě kožní tuberkulózy nebo projevů syfilisu v aplikačních oblastech; virové infekce (herpes simplex, plané neštovice, pásový opar); reakce na očkování; rosacea, peritoneální dermatitida, přecitlivělost na methylprednisolon aceponát nebo jakoukoliv jinou složku léčiva.

lék je dobře snášen, ale v ojedinělých případech jsou možné lokální reakce, jako je svědění, pálení, zarudnutí kůže nebo výskyt bublin.

Při prodloužené léčbě GCS se mohou vyskytnout případy atrofie kůže, teleangiektázie, strie nebo akné podobné vyrážky na kůži, jakož i projevy systémového působení v důsledku resorpce.

V některých případech, během léčby lékem, mohou nastat nežádoucí účinky typické pro topické použití kortikosteroidů: folikulitida, hyperrichóza, peri-rototická dermatitida, alergické kožní reakce na kteroukoliv ze složek léčiva.

pro infekční kožní procesy, které jsou způsobeny bakteriemi a / nebo houbami, je nutná další vhodná antimikrobiální terapie.

Během užívání léku na kůži obličeje, vyhněte se dostat krém do očí (glaukom se může vyvinout).

V případě růžovky nebo peritoneální dermatitidy se nedoporučuje aplikovat lék na obličej.

Dysfunkce nadledvinek při použití methylprednisolonového aceponátu na velkých plochách kůže u dospělých nebo dětí (včetně použití okluzivního obvazu) nejsou popsány. Při použití léčiva na velkých plochách kůže by však mělo být trvání léčby co nejkratší.

Doba těhotenství a laktace. Užívání léku během těhotenství a kojení je možné pouze na lékařský předpis, pouze s pečlivým studiem klinických indikací, pokud očekávaný přínos léčby pro matku převažuje nad potenciální hrozbou pro plod nebo dítě. Nepoužívejte lék v prvním trimestru těhotenství. Během období kojení by neměly být aplikovány krémové sterocort na mléčné žlázy.

Pediatrické použití. Užívání léku u dětí by mělo být prováděno pod dohledem lékaře. Plenky mohou vytvářet okluzivní obvazový efekt.

Schopnost ovlivnit rychlost reakce při řízení nebo práci s jinými mechanismy. Nemá vliv na rychlost reakce při řízení nebo práci s jinými mechanismy.

interakce s jinými léky není popsána.

nebyly popsány žádné případy akutní intoxikace s jednorázovým použitím velkých dávek léku na kůži (aplikace léku na velké ploše) nebo neúmyslného perorálního podání. Dlouhodobé intenzivní užívání léčiva může způsobit příznaky atrofie kůže. V tomto případě musíte lék přestat užívat. Tyto příznaky obvykle vymizí během 10–14 dnů po přerušení léčby.

Alergická dermatitida? Pomozte tomu, komu čelíte.

Alergie nebo účinky očkování.

Poznámky

Díky dívkám za zpětnou vazbu. Každý slyšel. Včerejší samoléčba hodně pomohla) Dítě je před očima lepší! Dávám hodně kyselého mléka. Chtěl bych vyložit střeva, ale z nočního kojení nemohu odstavit. visí přímo na něj (zuby, ale nebere si dudlík a nebere to, takže se tak uklidní) Chci sloužit enterosgel, ale bude to.

Nejprve dermatolog, ale dermatolog.

Zadruhé, pokud se budete sami léčit, nic z toho nebude dobré.

Dítě nemá alergickou dermatitidu. Existují jizvy nebo vady na pokožce hlavy?

Chlupaté části jsou čisté, alespoň něco potěší)

))) TatyanaS, Ano, vím, co se nazývá! ))) Toto je moje jméno pro hněv našich lékařů. Jsem na dámy hotelu. A o vlastní léčbě, neříkej mi, dítě trápilo dva týdny a tam byl žádný účinek, ale dnes je to už na tváři! Jistě je pomocná látka! A ona pomazala jen třikrát více) Starší byl předepsán, toto mléko zůstalo. Kůže byla velmi vlhká a rány těsně přede mýma očima) Analýzy, samozřejmě, předávám každému a chci provádět testy na alergeny, ale zatím je moje vlastní léčba efektivnější než předepsané certifikovanými lékaři. Sonny se už rozveselil)

Hydratační samozřejmě suchá kůže se odstraní, ale příčina nebude léčit.

Sterokort: návod k použití

Složení léčiva

1 g krému obsahuje

Léčivá látka: MPA (100% substance) 1 mg

Pomocné látky přípravku

Forma dávkování

Krém bílá.

Farmakologická skupina

Kortikosteroidy pro použití v dermatologii.

MPA (6a-MPA) je nehalogenem substituovaná syntetická molekula GCS, která se vyznačuje vysokým stupněm disociace při provádění svého lokálního a systémového účinku.

6a-methylová skupina má zesilující účinek a lipofilní skupiny esterů poskytují lepší pronikání kůží.

Lokální protizánětlivý účinek potvrzený farmakologickými a klinickými a farmakologickými studiemi je podobný účinku silných kortikosteroidů. Systémový účinek MPA v lokální aplikaci je podle výzkumu zanedbatelný.

Aktivní složka léčiva rychle proniká kůží, ale absorpce je slabá (

Příjem léků určených k lokální aplikaci po dlouhou dobu může způsobit senzibilizaci. V takovém případě byste měli léčbu ukončit a provést odpovídající léčbu.

Léčivo obsahuje cetostearylalkohol, který může vést k rozvoji lokálních kožních reakcí, jako je kontaktní dermatitida.

Použití v průběhu březosti nebo laktace

Těhotné ženy nebo kojící ženy by neměly tento lék užívat zbytečně a bez pečlivého lékařského dohledu; nepoužívejte na velkých plochách těla.

V trimestru těhotenství je žádoucí vyhnout se vnějšímu užívání léků obsahujících kortikosteroidy. Během těhotenství se vyhněte léčbě velkých ploch kůže, dlouhodobému užívání léku nebo jeho použití s ​​okluzivním obvazem.

Některé epidemiologické studie poskytují příležitost k podezření na zvýšené riziko palatózy u novorozenců, jejichž matky byly léčeny kortikosteroidy během imes trimestru těhotenství.

Palatochisis je velmi vzácná patologie. Pokud vezmeme v úvahu možnost teratogenního účinku systémových kortikosteroidů, jejich účinek lze připsat zvýšení 1-2 případů na 1000 žen, které dostávaly indikovanou léčbu během těhotenství.

V současné době nejsou k dispozici žádné spolehlivé údaje o užívání léku Sterocort® pro těhotné ženy, nicméně bychom měli očekávat minimální riziko, protože pravděpodobnost systémového účinku kortikosteroidů pro lokální podávání je velmi nízká.

Těhotným ženám by měl být předepsán Sterocort ® krém pouze po důkladném posouzení poměru přínosů a rizik.

Studie na myších zjistily, že MPA neproniká do mateřského mléka. Není však známo, zda MPA proniká do mateřského mléka, protože kortikosteroidy podávané systémově byly přítomny v mateřském mléce ženy. Není známo, zda topické použití přípravku Sterocort ® krém může vést k systémové absorpci MPA v množství, které lze nalézt v mateřském mléce. Proto je nutné během laktace pečlivě předepisovat krémové Sterokort ® ženy.

Během období kojení by neměly být aplikovány na prsa. Zabraňte zejména dlouhodobému užívání léčiva, jeho aplikaci na velké plochy kůže nebo jeho použití s ​​okluzivním obvazem.

Informace o účinku MPA na fertilitu nejsou.

Schopnost ovlivnit rychlost reakce při řízení motorové dopravy nebo jiných mechanismů

Údaje o bezpečnosti používání přípravku Sterocort ® pro děti do 4 měsíců nejsou k dispozici.

Při aplikaci krému Sterokort® pro léčbu dětí ve věku 4 měsíců není třeba dávku upravovat.

Délka užívání u dětí v normálních případech by neměla překročit 4 týdny.

Dávkování a podávání

Přípravek aplikujte jednou denně tenkou vrstvou na postiženou pokožku. Lze použít okluzivní obvazy. Délka aplikace by obvykle neměla přesáhnout 12 týdnů u dospělých a 4 týdny u dětí. V průběhu roku je možná řada léčebných procedur.

Léčivo je možné použít k léčbě akutních zánětlivých procesů v plačících stupních ekzému, s velmi mastnou pokožkou, stejně jako lokalizací procesů na hladké kůži i na kůži, má vlasy.

Předávkování

V případě atropodermie kůže spojené s předávkováním v případě lokálního užívání léčiva by měla být léčba přerušena. Symptomy obvykle ustoupí během jednoho dne.

Vedlejší účinky

Stejně jako všechny léky, Sterocort ® může způsobit nežádoucí účinky.

Celkové poruchy a reakce v místě aplikace: svědění, pálení, suchost, erytém, vezikuly, folikulitida, vyrážka, parestézie v místě aplikace.

Z kůže a podkožní tkáně: pyodermie, kožní trhliny, teleangiektázie, atrofie kůže, léze plísní, akné.

Na straně imunitního systému: přecitlivělost na léčivo.

Také při použití krému Sterokort ® se ve vzácných případech mohou vyskytnout takové nežádoucí účinky jako bakteriální celulitida a kožní infekce.

Jako v případě vnějšího použití jiných kortikosteroidů, mohou se vyskytnout vedlejší účinky, jako je ztenčení kůže (atrofie kůže), výskyt strie, zánět vlasových folikulů (folikulitida) v místě aplikace, nadměrný růst vlasů (hyperrichóza), teleangiektázie, periorální dermatitida, změna barvy. kůže, bakteriální celulitida, kontaktní dermatitida a alergické kožní reakce na kteroukoliv ze složek léčiva. V některých případech jsou systémové účinky kortikosteroidů možné díky jejich absorpci. Léčivo obsahuje cetostearylalkohol, který může vést k rozvoji lokálních reakcí, jako je kontaktní dermatitida.

V případě jakýchkoli nežádoucích účinků by léčivo mělo přestat užívat a poraďte se s lékařem.

Interakce s jinými léky a jinými typy interakcí.

V souvislosti s absorpcí léčby velkých ploch kůže nebo léčby po dlouhou dobu může způsobit interakci podobnou interakci pozorované během systémové terapie. Dosud však nebyl zaznamenán žádný z těchto typů interakcí.

Pokud je to nutné, souběžné užívání jiných léků by mělo být konzultováno se svým lékařem.

Doba použitelnosti

Podmínky skladování

Skladujte v původním obalu při teplotě do 25 V C.

Uchovávejte mimo dosah dětí.

Balení

15 g ve zkumavkách; na 1 tubu v balení z kartonu.

Kategorie Dovolená

Před použitím se poraďte se svým lékařem a přečtěte si pokyny.

http://danceheads-perm.ru/sterokort-otzyvy/

Fórum pro maminky a tatínky Poltavy

Dětský dermatolog

  • Jako
  • Nelíbí se
Alison 29. března 2015

Dobrý den Takže jste byli na recepci? Spokojeni? řekněte to) jinak musíme vidět dermatologa, takže si myslím, že jdu k tomuto lékaři nebo ne.

Byly Inspekce + dermatoskopie - to je inspekce přes některé ruční zařízení-250 UAH. Na místě jsme neřekli nic nového, v Kozhveně také řekli, že to není děsivé. Z vlastní iniciativy jsem se podíval na mateřské znaménky své dcery a řekl, že přijde za 4 měsíce a nemohu to vyhodnotit. Ale 250 pro naše místo hodně, přinejmenším nějaká cena.

  • Jako
  • Nelíbí se
olivia 30. 3. 2015

Byly Inspekce + dermatoskopie - to je inspekce přes některé ruční zařízení-250 UAH. Na místě jsme neřekli nic nového, v Kozhveně také řekli, že to není děsivé. Z vlastní iniciativy jsem se podíval na mateřské znaménky své dcery a řekl, že přijde za 4 měsíce a nemohu to vyhodnotit. Ale 250 pro naše místo hodně, přinejmenším nějaká cena.

Díky za odpověď. Nejspíš půjdeme do Bilash, uvidíme, co říká.

  • Jako
  • Nelíbí se
Noc 05 dubna 2015

Před 2 týdny jsme měli místo na tváři. Rozmazaný "Bepantenom", kapal "Fenistil", žádný výsledek, začal nalévat druhou stranu a skvrny se objevily. Také jsem začal velmi suchý obličej a objevily se skvrny, které v noci velmi svěděly. Zavolala Medea a zeptala se, jestli přijímají malé děti. Odpověď zněla ano, v pátek jsem se dohodl. Byli jsme sledováni dermatologem Allou (nepamatuju si své střední jméno). Konzultovala, jasně vysvětlila všechno, že má malou atopickou dermatitidu, ale v počátečním stádiu a mé tělo je po těhotenství a porodu přestavováno. Také jsem předepsal svému synovi mast "Afloderm" a "Tsikaplast balsam B5". I když obě masti za ceny překročily 100 UAH, ale již dnes jsou tváře čisté. Jsem taky v pořádku.


Příspěvek byl editovánNyutka: 05 Duben 2015 - 21:54

  • Jako
  • Nelíbí se
Elf 06.4.2015

Bůh samozřejmě zakázal, aby bylo vše v pořádku, ale například jsme měli i alergie a také jsme měli dermatologa, který napsal chladnou mast Sterocort. pár dní si to dáš a zmizí před našimi očima, ale bohužel, když se za pár dní přestaneš rozmazávat, všechno je opět obnoveno!

Mají v Medea alergiky?


Příspěvek byl editovánElf: 06 Duben 2015 - 10:52

http://mama.pl.ua/index.php?showtopic=11513page=5

Sterocort

Pokyny pro léčebné použití léku STEROCORT (STEROCORT)

aktivní složka: methylprednisolon aceponát;

1 g krému obsahuje 1 mg aceponátu methylprednisolonu;

pomocné látky: Euxylin čištěná voda.

Dávková forma. Krém

Farmakoterapeutická skupina. Kortikosteroidy pro použití v dermatologii. Aktivní kortikosteroidy (skupina III). Methylprednisolone aceponát.

ATC kód D07AC14.

Atopická dermatitida (neurodermatitida, endogenní ekzém), alergická dermatitida, ekzémy různých forem a také ekzémy u dětí.

Tuberkulóza kůže nebo projevy syfilis v oblastech aplikace léčiva; virové infekce (herpes simplex, plané neštovice, pásový opar); reakce na vakcínu; rosacea, zánětlivá dermatitida; Přecitlivělost na methylprednisolon aceponát nebo na kteroukoli jinou složku léčiva.

Dávkování a podávání.

Lék se aplikuje 1krát denně s tenkou vrstvou na postiženou kůži. Lze použít okluzivní obvazy. Doba užívání v normálních případech by neměla překročit 12 týdnů u dospělých a 4 týdny u dětí. V průběhu roku je možná řada léčebných procedur.

Hydrofilní emulzní základ léku poskytuje možnost jeho použití pro léčbu akutních zánětlivých procesů a stárnutí ekzémů s velmi mastnou pokožkou, jakož i lokalizaci procesů jak na hladké kůži, tak na chlupaté části.

Lék je obvykle dobře snášen, ale v ojedinělých případech jsou možné lokální reakce, jako je svědění, pálení, zarudnutí kůže nebo výskyt bublin.

Při dlouhodobé terapii hypertenze se mohou vyskytnout případy atrofie kůže, teleangiektázie, strie nebo kožní vyrážka, jakož i projevy systémového působení v důsledku resorpce.

V ojedinělých případech během léčby lékem se mohou vyskytnout nežádoucí účinky charakteristické pro lokální kortikosteroidy: folikulitida, hyperrichóza, dermatitida, alergické reakce kůže na kteroukoli složku léčiva.

Nejsou popsány případy akutní intoxikace s jednorázovou aplikací velkých dávek léku na kůži (aplikace léku na velké ploše) nebo neúmyslné perorální podání.

Příliš dlouhé intenzivní užívání léčiva může způsobit příznaky atrofie kůže. V tomto případě byste měli přestat užívat lék. Tyto příznaky obvykle vymizí během 10-14 dnů po přerušení léčby.

Použití v průběhu březosti nebo laktace. Užívání léku během těhotenství a kojení je možné pouze tehdy, pokud očekávaný přínos léčby pro matku převažuje nad potenciálním rizikem pro plod nebo dítě.

Nepoužívejte lék v prvním trimestru těhotenství.

Během období kojení by neměly být aplikovány krémové sterocort na mléčné žlázy.

Užívání léku u dětí by mělo být pod dohledem lékaře. Je třeba poznamenat, že pleny nebo pleny mohou vytvořit okluzní účinek.

Pro infekční kožní procesy způsobené bakteriemi a / nebo houbami je nutná další vhodná antimikrobiální terapie.

Při aplikaci léku na kůži obličeje, vyhnout se dostat krém do očí (glaukom se může vyvinout).

Když se nedoporučuje aplikovat rosacea nebo nazofaryngeální dermatitidu, aplikujte lék na obličej.

Adrenální dysfunkce není popsána, pokud se methylprednisolon používá na acepononátu ve velkých oblastech kůže, a to jak u dospělých, tak u dětí (včetně použití okluzivních obvazů). Při použití léčiva na velkých plochách kůže by však mělo být trvání léčby co nejkratší.

Schopnost ovlivnit rychlost reakce při řízení nebo práci s jinými mechanismy.

Interakce s jinými léky a jinými typy interakcí.

Interakce s jinými léky není popsána.

Farmakodynamika. Aceponát methylprednisolonu je glukokortikosteroid pro externí použití. Léčivo snižuje zánět a alergické kožní reakce, jakož i reakce spojené s hyperproliferací buněk. Tato akce vede k oslabení obou objektivních symptomů (erytém, edém, infiltrace, lichenifikace) a subjektivní obtíže (svědění, pálení, bolest). Při lokálním podání acepononu methylprednisolonu v terapeutické dávce je systémový účinek minimální. Při aplikaci na velké plochy kůže zůstává hladina kortizolu v krevní plazmě v normálním rozmezí, jeho cirkadiánní rytmus není narušen. Také nebyl zjištěn pokles koncentrace kortizolu v denní moči.

Stejně jako u jiných glukokortikosteroidů není mechanismus účinku methylprednisolonu na aceponát zcela objasněn. Je známo, že se váže přímo na intracelulární receptory glukokortikoidů. To platí zejména pro hlavní metabolit methylprednisolon aceponátu, 6a-methylprednisolon-17-propionátu, který se tvoří v kůži hydrolýzou.

V důsledku toho vazba komplexu receptor-steroid s odpovídající částí molekuly DNA způsobuje řadu biologických reakcí.

Vazba komplexu receptor-steroid vede k indukci syntézy makrokortinu, který potlačuje uvolňování kyseliny arachidonové a snižuje tvorbu zánětlivých mediátorů, jako jsou prostaglandiny a leukotrieny, které poskytují protizánětlivý účinek léčiva.

Imunosupresivní účinek glukokortikosteroidů lze vysvětlit inhibicí syntézy cytokininů a antimitotickým účinkem, který dosud nebyl dostatečně studován. Inhibice syntézy vazodilatačních prostaglandinů nebo zesílení vazokonstriktorového účinku adrenalinu nakonec vede k vazokonstriktorové aktivitě glukokortikosteroidů.

Methylprednisolone aceponát proniká kůží. Jeho koncentrace ve stratum corneum a kůži se snižuje směrem od povrchu k hlubším strukturám. Methylprednisolon aceponát se hydrolyzuje v epidermis a dermis. Hlavní metabolit - 6α - methylprednisolon-17-propionát - vykazuje vyšší afinitu k receptorům steroidů (proces "bioaktivace" v kůži).

Stupeň absorpce kůží závisí na stavu kůže, vlastnostech dávkové formy a typu aplikace (otevřené nebo aplikované pod okluzivním obvazem). Absorpce léčiva s otevřenou aplikací na postiženou kůži u adolescentů a dospělých, kteří trpí atopickou dermatitidou nebo psoriázou, není větší než 2,5%, což je mírně vyšší než stupeň absorpce u neporušené kůže u zdravých dobrovolníků (0,05 - 1,5%).

Pokud je stratum corneum odstraněna před aplikací léčiva na kůži, je hladina kortikosteroidu přibližně třikrát větší než bez odstranění stratum corneum.

Jakmile je systémový oběh, hlavní produkt hydrolýzy methylprednisolonu na aceponát, 6a-methylprednisolon-17-propionát, rychle tvoří konjugát s kyselinou glukuronovou a v důsledku toho je inaktivován. Metabolity acetonátu methylprednisolonu (hlavní metabolit - 6α-methylprednisolon-17-propionát-21-glukuronid) se vylučují převážně ledvinami s poločasem asi 16 hodin. Sloučenina a její metabolity se v těle neakumulují.

Základní fyzikální a chemické vlastnosti: krémově bílá.

Datum vypršení platnosti. 2 roky.

Podmínky skladování Skladujte při teplotě do 25ºС.

Uchovávejte mimo dosah dětí.

Klíčová slova: sterocort instrukce, sterocort aplikace, sterocort složení, sterocort recenze, sterocort analogy, sterocort dávkování, sterocort léky, sterocort cena, sterocort návod k použití.

http://moslor.ru/lekarstva/sterokort
Více Články O Alergenech